"Μικρά κ' Περίεργα"

Τι πράγματι συμβαίνει;

Περίεργα πράγματα συμβαίνουν με τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού. Τον τελευταίο καιρό τις διακρίνει μία αισιοδοξία. Που δεν επιβεβαιώνεται. Παραμονές της συνεδρίασης του Eurogroup στη Riga της Λετονίας διαλάλησε πως βρισκόμαστε κοντά στη συμφωνία. Διαψεύστηκε παταγωδώς. Η ίδια αισιοδοξία τον διακατείχε πριν από δύο-τρεις μέρες. Χθες το βράδυ, μάθαμε από τα κυβερνητικά χείλη ότι δεν υπάρχει περίπτωση ενδιάμεσης συμφωνίας. Κάτι που θα ανακούφιζε το δημόσιο κορβανά και τις τράπεζες.

Του Αντώνη Ν. Βγόντζα

Όσοι παρακολουθούμε τα ξένα ΜΜΕ έχουμε μία άλλη εικόνα από εκείνη που θέλει να εμφανίζει η κυβέρνηση και όσα ΜΜΕ, πρόθυμα ή απρόθυμα, την ακολουθούν πιστά. Άλλη ενημέρωση παρέχουν τα τελευταία (που σπάνια διαψεύδεται) και άλλα σενάρια σερβίρονται στην ελληνική κοινή γνώμη. Αυτή η αντίφαση πρέπει να αναλυθεί.

Για ένα πράγμα πρέπει να είμαστε βέβαιοι. Η ελληνική κοινή γνώμη δεν πρέπει να πανικοβληθεί. Συμφωνία θα έχουμε. Και όσο για τις διατυμπανιζόμενες κόκκινες γραμμές, μία κόκκινη γραμμή υπάρχει. Η σωτηρία της πατρίδας.

Σχόλια