default-image

Η αποκατάσταση των προηγούμενων...

Περίεργα
Η αποκατάσταση των προηγούμενων...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο νόμος της Άννας Διαμαντοπούλου καταργείται - τα περισσότερα σημεία του - από τη νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας. Παραμένει, όμως, ατόφιος ως προς το ότι οι αποχωρούντες περιφερειακοί διευθυντές Εκπαίδευσης γίνονται σχολικοί σύμβουλοι. Για το γεγονός αυτό διαμαρτύρεται ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου.

Με επιστολή του προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας εκφράζει τη θλίψη του που δεν ελήφθησαν υπόψη οι σχετικές επισημάνσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας από τη σημερινή ηγεσία του υπουργείου Παιδείας. Ταυτόχρονα επισημαίνει ότι στόχος της συγκεκριμένης διάταξης Διαμαντοπούλου ήταν «η εξασφάλιση όλων εκείνων των στελεχών που θα έπαιζαν σημαντικό ρόλο στα σχέδια τής τότε κυβέρνησης για τη σταδιακή αποδόμηση της δημόσιας εκπαίδευσης» και συμπληρώνει: «Δυστυχώς, η αποκατάσταση των στελεχών της προηγούμενης κυβέρνησης με τη μνημονιακή διάταξη της νεοφιλελεύθερης Άννας Διαμαντοπούλου προκαλεί πολλά ερωτήματα για την αντίληψη της νέας ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας σχετικά με τη "συνέχεια του κράτους".

..

Ο Σύλλογος Δασκάλων του Ρεθύμνου, όμως, δε σταματά εδώ. Χρησιμοποιεί σκληρή γλώσσα και καλεί την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας «να επανεκτιμήσει τις ενέργειές της, να αφουγκραστεί τις ανάγκες και τις θέσεις της μαχόμενης εκπαιδευτικής κοινότητας, να καταργήσει την παραπάνω διάταξη αλλά και το σύνολο των μνημονιακών διατάξεων».

Δε διστάζει να προτείνει την επιστροφή των αποχωρούντων περιφερειακών διευθυντών Εκπαίδευσης στις τάξεις και να αναρωτηθεί: «Για ποιο λόγο θα πρέπει να μεταπηδήσουν στις θέσεις παιδαγωγικής καθοδήγησης χωρίς τα απαραίτητα παιδαγωγικά και επιστημονικά εχέγγυα;».

ΕΣΤ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News