"Μικρά κ' Περίεργα"

Απ' την πολιτική... στη βοσκή!

Τον έχασε η πολιτική, αλλά τον κέρδισε η… κτηνοτροφία. Ο λόγος για τον πρώην βουλευτή Ηλείας της Ν.Δ. Παναγιώτη Αδρακτά, που εγκατέλειψε την ενεργό πολιτική δράση και έφτιαξε μια πρότυπη κτηνοτροφική μονάδα ονόματι "Φολόη".

Η μονάδα, που διαθέτει 1.000 πρόβατα, βρίσκεται στην Ηλεία. Εκτιμάται πως σε σύντομο χρονικό διάστημα, εκτός από το γάλα, θα παράγεται επίσης βιολογικό γιαούρτι και άλλα πιστοποιημένα γαλακτοκομικά προϊόντα.

Όνειρό του είναι να παράξει τυρί φέτα, όχι από αιγοπρόβειο, αλλά από καθαρά πρόβειο γάλα, όπως εκείνο που έφτιαχναν κάποτε οι παππούδες μας. Τα πρόβατά του θα είναι πιστοποιημένα, ελληνικά, διότι τα τελευταία χρόνια οι φυλές έχουν μπασταρδέψει, με αποτέλεσμα να είναι υπαρκτός ο κίνδυνος κάποια στιγμή να χάσουμε και την αποκλειστικότητα της ονομασίας φέτα, όπως φοβάται.

Περίεργα όλα αυτά για ένα πρώην βουλευτή. Πόσω μάλλον όταν αυτός δεν είναι ανεπάγγελτος, αλλά γιατρός χειρουργός, πράγμα που σημαίνει ότι την κτηνοτροφική μονάδα δεν την κάνει για βιοπορισμό, αλλά από μεράκι.

Μπράβο στον κ. Αδρακτά, αλλά μπράβο και σε όλους τους άλλους που αποφασίζουν να ασχοληθούν σοβαρά με τον πρωτογενή τομέα παραγωγής. Η γη και η παραγωγή τροφής είναι η μόνη σίγουρη "επένδυση" σε ένα σκηνικό αβεβαιότητας και ανασφάλειας...

ΕΣΤ

Σχόλια