default-image

Άλλα λέμε κι άλλα κάνομε, ε;

Περίεργα
Άλλα λέμε κι άλλα κάνομε, ε;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα από τα βασικότερα σημεία κριτικής στην προηγούμενη κυβέρνηση από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, ήταν η κατάχρηση των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου. Και πραγματικά, είναι γεγονός ότι αυτή η κατάχρηση, ήταν εξαιρετικά... βλαπτική για την λειτουργία του κοινοβουλίου και της Δημοκρατίας γενικότερα.

Αλλά βρε παιδιά... μια μικρή συνέπεια λόγων και πράξεων, δεν βλάπτει. Συνηθίσαμε από τους προηγούμενες άλλα να λένε κι άλλα να κάνουνε. Πάγια, πάντα. Οταν δεν συνέβαινε αυτό, το θεωρούσαμε... είδηση.

Ε, το να κάνετε τώρα τα ίδια... δεν είναι ότι καλύτερο, ναι?

Και ας θυμηθούμε τι ακριβώς έλεγαν οι του ΣΥΡΙΖΑ για τις ΠΝΠ όταν τις κατέθετε η κυβέρνηση Σαμαρά... αλλά και μετά (η δήλωση της Ζωής Κωνσταντοπούλου είναι μετά την ανάληψη από μέρους της, της Προεδρίας της Βουλής):

?      «Δε θα γίνονται δεκτές Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου. Αυτή η Βουλή θα εφαρμόσει τις αρχές της καλής νομοθέτησης».

Ζωή Κωνσταντοπούλου,

στην πρώτη της ομιλία ως Πρόεδρος της Βουλής (06.02.2015)

?      «Κάποτε είχαν τα βασιλικά διατάγματα. Σήμερα έχουν τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου».

δήλωση Αλέξη Τσίπρα (11/06/13)

?      «Προχωρούν με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, λες και η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση πολέμου και σε κατάσταση πολιορκίας».

συνέντευξη τύπου Αλέξη Τσίπρα (19.11.2012)

?      «Με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου συρρικνώνουν τη Δημοκρατία».

Αλέξης Τσίπρας (5.12.2012)

?      «H κυβέρνηση με τη μέθοδο των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου επιδιώκει να υποκαταστήσει το Σύνταγμα και να παραγκωνίσει τη Βουλή».

Μανώλης Γλέζος σε συνεδρίαση της Βουλής (19.11.2013)

?      «Από τον Αύγουστο και μέχρι τώρα έχουμε 9 Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου. Εάν έχουμε τέτοιο τρόπο διακυβέρνησης, παρακάμπτεται το κοινοβούλιο, ακυρώνεται κάθε ίχνος κοινοβουλευτικής δημοκρατίας και εθνικής κυριαρχίας». 

Δημήτρης Στρατούλης στον Real Fm (19.11.2012)

?      «Δεν υπάρχει σε καμία άλλη χώρα της Ευρώπης αυτή η «ξεφτίλα» να νομοθετούν κυβερνήσεις με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου».

    Δημήτρης Παπαδημούλης στο ΣΚΑΙ   (10.04.2013)

?      «Η παραβίαση, η κατάργηση, η κατάλυση της Δημοκρατίας δεν συντελούνται μόνο με τανκς αλλά και με τις αντισυνταγματικές πράξεις νομοθετικού περιεχομένου».

Ζωή Κωνσταντοπούλου

στην "Εφημερίδα των Συντακτών" (13 .11. 2013)

?      «Χουντικής έμπνευσης οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου».

Νίκoς Βούτσης,  

στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ (11.12. 2012)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News