default-image

Ο γκαιμπελισμός στα καλύτερα του

Απόψεις
Ο γκαιμπελισμός στα καλύτερα του

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

το πρωί είχε κυκλοφορήσει η φήμη και την είχαν αναπαράγει τα περισσότερα από τα portals που αντιπολιτεύονται την κυβέρνηση (δηλαδή... όλα τα "μεγάλα") ότι η Ελλάδα θα ζητήσει 800 ή 900 εκ. από την ΕΚΤ ως επέκταση του ELA, αλλά η ΕΚΤ θα "κρατήσει σκληρή στάση" και θα συνεχίσει "το μαρτύριο της σταγόνας".

Μάλιστα ορισμένοι έκαναν και εκτιμήσεις, ότι αποκλείεται να δώσει η ΕΚΤ πάνω από 500 ή 600 εκατομμύρια, "κόβοντας τον βήχα" στον "απείθαρχο" Τσίπρα.

Βεβαίως η ΕΚΤ και ο Ντράγκι δεν λειτουργούν με τον τρόπο που θα ήθελαν τα καθ' ημάς παπαγαλάκια των διαπλεκόμενων και όχι μόνο δεν "άδειασε" την Ελλάδα, αλλά έδωσε ακριβώς όσα ζήτησε η Τράπεζα της Ελλάδος για λογαριασμό των ελληνικών συστημικών τραπεζών, δηλαδή 1.2 δις.  Δηλαδή έπεσαν έξω και ως προς τις απαιτήσεις της ελληνικής πλευράς, αλλά φυσικά αυτό είναι το λιγότερο...

Το (ακόμη πιο) αστείο βεβαίως είναι άλλο: έως το μεσημέρι η πληροφορία για το "μαρτύριο της σταγόνας" και το επικείμενο "άδειασμα" της Ελλάδας από την ΕΚΤ, έπαιζε με πηχιαίους τίτλους, μερικά site το είχαν κάνει και πρώτο θέμα, με τις γνωστές κινδυνολογικές κορώνες "ασφυξία", "αδιέξοδο" κλπ. κλπ.

Ε, η ΕΙΔΗΣΗ ότι η ΕΚΤ έδωσε ότι ζήτησε η Ελλάδα, έπαιξε... ως ανθυποείδηση στα ίδια μέσα, σε τρεις αράδες, με "ξερή" αναφορά "Η ΕΚΤ έδωσε έκτακτη ρευστότητα 1.2 δις" και... τέλος.

Ετσι για να αντιλαμβάνεστε λίγο το νόημα του βομβαρδισμού ακατάσχετης κινδυνολογίας από τα "αγαπημένα" μήντια του προηγούμενου πολιτικού καθεστώτος. Ο Γκαιμπελισμός στα καλύτερα του...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News