"Μικρά κ' Περίεργα"

Από τις ακριβοπληρωμένες καρέκλες οι αποφάσεις περί λιτότητας

Ε!!! σπάει κόκκαλα την ώρα της φτώχειας στο νότο της Ευρώπης η πληροφορία για το τι παίρνουν εκείνοι που ακολουθούν την πολιτική της λιτότητας κλαίγοντας με αναφιλητά για την δυστυχία του λαουτζίκου.

Αν κάποιος πολιτικός ή υψηλόβαθμος αξιωματούχος είναι περισσότερο ωφελημένος από το αξίωμα που κατέχει, αυτός είναι ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, γράφει το iefimerida καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat είναι ο πλέον ακριβοπληρωμένος.

Όμως, και ο Ντόναλντ Τουσκ δεν πηγαίνει πίσω, καθώς έρχεται δεύτερος στη σχετική λίστα των μισθών που λαμβάνουν οι ηγέτες των κρατών της ΕΕ.

Φαίνεται, εκ του αποτελέσματος, ότι μια θέση στις Βρυξέλλες πληρώνεται καλά - σίγουρα πολύ καλύτερα από όσα παίρνει ακόμη και ένας πρωθυπουργός κράτους.

Ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με τα στοιχεία, βρίσκεται στη 15η θέση και λαμβάνει 85.479 ευρώ, κατάτι περισσότερα από τον Ισπανό ομόλογό του Μαριάνο Ραχόι και σαφώς περισσότερα από τον Πέδρο Πάσους Κοέλιο της Πορτογαλίας και τον Νίκο Αναστασιάδη της Κύπρου.

Αντιστοίχως, η Άνγκελα Μέρκελ ανήκει στην κατηγορία των καλά αμοιβόμενων (250.000 ευρώ), ενώ ο Φρανσουά Ολάντ απέχει αρκετά (179.000). Τα λιγότερα χρήματα από όλους τους ηγέτες λαμβάνει η πρωθυπουργός της Λετονίας Λαϊμντότα Στραουγιούμα (25.285).

ΑΓΔ

Σχόλια