default-image

Ανείσπρακτα ενοίκεια: Άλλοι τιμωρούνται, άλλοι ευνοούνται...

Περίεργα
Ανείσπρακτα ενοίκεια: Άλλοι τιμωρούνται, άλλοι ευνοούνται...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έχετε ένα ακίνητο, το οποίο είδατε και πάθατε να το ενοικιάσετε, σε τιμή πολύ χαμηλότερη της πραγματικής του αξίας; Μη χαίρεστε, γιατί δεν ξεμπερδέψατε. Αν ο νοικάρης σας δεν αποδειχτεί φερέγγυος, δεν είναι μόνο τα χαμένα ενοίκια που θα πρέπει να σας προβληματίσουν... Θα είναι και ο φόρος που θα πληρώσετε κανονικά για τα ανείσπρακτα ενοίκια του 2014.

Υπενθυμίζεται ότι ως και το 2013 οι ιδιοκτήτες ακινήτων μπορούσαν να αποφύγουν τη φορολόγηση των ανείσπρακτων ενοικίων με την εκχώρησή τους στο Δημόσιο. Η δυνατότητα αυτή - άγνωστο γιατί - καταργήθηκε από τις αρχές του 2014. Έτσι, όμως, το κράτος χάνει έσοδα και οι πάσης φύσεως μπαταχτσίδες ευνοούνται απροκάλυπτα.

Το πιο άδικο, όμως, είναι άλλο: Τιμωρούνται επί της ουσίας όσοι υπομονετικοί ιδιοκτήτες έδειξαν έμπρακτη κοινωνική αλληλεγγύη προς τους ενοικιαστές, που πράγματι δεν μπορούσαν να πληρώσουν. Όμως, τιμωρούνται ταυτόχρονα και οι ενοικιαστές, αφού το κράτος αφήνει πλέον ως μοναδική διέξοδο από το μαρτύριο αυτό την κίνηση των διαδικασιών έξωσης εναντίον όσων δεν ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους.

Σε ζητήματα με τόσες αλυσιδωτές συνέπειες, προς τόσες κατευθύνσεις, δε θα ήταν κακό να βλέπαμε μια πιο προσεκτική προσέγγιση και διαχείριση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News