"Μικρά κ' Περίεργα"

Η "μικρή" Ελλάδα τους... ανησυχεί

Την "έντονη ανησυχία της" εκφράζει, λέει, η αμερικανική κυβέρνηση για την κατάσταση των σχέσεων της Ελλάδας με τους Ευρωπαίους εταίρους και ειδικά τη Γερμανία. Οι αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου και του υπουργείου Οικονομικών, θεωρούν «το αδιέξοδο που παρατηρείται επικίνδυνο για την παγκόσμια οικονομία» και καλούν όλα τα μέρη να συζητήσουν με καλή πίστη και να επιλύσουν τα προβλήματα.

Κοίτα να δεις... Η "μικρή" Ελλάδα εγκυμονεί κινδύνους για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας. Αυτό πια ούτε που θα μπορούσαμε να το έχουμε φανταστεί... Τους καημένους τους Αμερικανούς... Έχουν να ανησυχούν για τη Συρία, για το Ιράκ, για τη Λιβύη, η Ελλάδα τους έλειπε.

Γι' αυτό και έβαλαν την Κάρολιν Άτκινσον, την οικονομική σύμβουλο του προέδρου Μπάρακ Ομπάμα, να τηλεφωνήσει στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάνη Δραγασάκη και να του ζητήσει «να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα με τις Βρυξέλλες και να επισπευσθούν οι διαπραγματεύσεις ώστε να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατόν». Και προφανώς, να σωθεί η παγκόσμια οικονομία, προσθέτουμε εμείς...

ΕΣΤ

Σχόλια