default-image

Ηράκλειο, πόλη αντάξια της ιστορίας και του πολιτισμού της;

Περίεργα
Ηράκλειο, πόλη αντάξια της ιστορίας και του πολιτισμού της;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διαβάζουμε στις προεκλογικές δηλώσεις της νέας δημοτικής Αρχής στο κεφάλαιο "Ο πολιτισμός της καθημερινότητας":

«Η υποβαθμισμένη ποιότητα ζωής στην πόλη και τις συνοικίες της είναι ορατή διά γυμνού οφθαλμού! Ταξιδεύει και μεταφέρεται από τους επισκέπτες της, βλάπτοντας την εικόνα της σε ολόκληρο τον κόσμο. Η ρύπανση, η έλλειψη πρασίνου, η πολεοδομική αναρχία, η αυθαιρεσία στους δημόσιους χώρους, το κυκλοφοριακό και η κακή κατάσταση των δρόμων, η ασέβεια προς τα διάσπαρτα στο κέντρο μνημεία και η θλίψη που όλα αυτά προκαλούν στους κατοίκους της είναι ανεπίτρεπτο να αφήνουν αδιάφορη τη δημοτική Αρχή».

Όμως σήμερα, πολλούς μήνες μετά τις εκλογές, που κάθε δικαιολογία για ευθύνες της παλιάς δημοτικής Αρχής έχει ξεθωριάσει, όπως φαίνεται στη φωτογραφία, η αδιάφορη δημοτική Αρχή είναι αυτή της "Δύναμης Πολιτών", που τόσο επένδυσε σε τέτοιου είδους εικόνες για να καταλάβει την εξουσία στη Λότζια.

Αρχή της λεωφόρου Ικάρου, σε απόσταση αναπνοής από το Αρχαιολογικό Μουσείο. Κρήνη του Γενιτσάρ αγά, ιστορικό μνημείο της πόλης μας. Αψιδωτή κατασκευή που περιβάλλεται από δύο μεγάλους πεσσούς που διακοσμούνται με ροζέτες και ανάγλυφη, περίτεχνα διακοσμημένη βρύση, όπως την περιγράφουν οι τουριστικοί οδηγοί.

Κι όμως πάνω από τη θέση της βρύσης βρίσκονται, προς τέρψη των τουριστών που σε λίγες ημέρες καταφθάνουν να τη φωτογραφήσουν, τα σύγχρονα... οικόσημα και θυρεοί της πόλης μας. Αυτά της ποδοσφαιρικής θύρας 4 ή 7. Και όσο «κρίμα» αναλογεί σε αυτούς που καταστρέφουν τα μνημεία μας, άλλο τόσο αναλογεί και σε αυτούς που οφείλουν να τα συντηρούν και να τα προστατεύουν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News