default-image

NTOMINO

Περίεργα
NTOMINO

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λαϊκές

Διαδικασία δημόσιας διαβούλευσης για τις λαϊκές αγορές της Τρίτης και της Τετάρτης "άνοιξε" ο Δήμος Ηρακλείου. Το πρόβλημα με τις λαϊκές είναι πως υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων μεταξύ των απασχολούμενων στις λαϊκές και των μόνιμων κατοίκων. Δεν είναι απλό πράγμα το να είσαι ουσιαστικά εγκλωβισμένος μέσα στο ίδιο σου το σπίτι, μια εργάσιμη ημέρα την εβδομάδα, επί χρόνια...

Προσωρινές

Στο Ηράκλειο είναι κανόνας, αλλά πρόκειται για πρακτική φασιστική σε όλες τις διαστάσεις της. Η πρακτική αυτή ονομάζεται "προσωρινή άδεια λειτουργίας" καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος. Πάει ο καθένας και ανοίγει ένα μαγαζί, το οποίο συχνά έχει ένα σωρό παρατυπίες, για να μην πούμε παρανομίες. Διαμαρτύρεται ο από πάνω, ο από κάτω, ο από δίπλα και πρέπει να τρέχει σε δικηγόρους και δικαστήρια για να βρει το δίκιο του. Οι αρμόδιες υπηρεσίες είναι βέβαια καλυμμένες επειδή δεν έχουν δώσει οριστική άδεια, αλλά προσωρινή. Ντροπή.

Θυμάστε τα συμβούλια διοίκησης των ΑΕΙ; Εκείνα που με τόσο κόπο είχε καθιερώσει η Άννα Διαμαντοπούλου; Η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας έχει σκοπό να τα καταργήσει. Με την πρόθεση της κατάργησης, ωστόσο, διαφωνούν 1.281 πανεπιστημιακοί και μη (ανάμεσά τους πολλοί συγγραφείς, καλλιτέχνες και επιστήμονες).

Προκειμένου, λοιπόν, οι 1.281 να προλάβουν, επιτροπή 16 εξ αυτών κατέθεσε προ ημερών στο γραφείο του υπουργού Παιδείας Αριστείδη Μπαλτά κείμενο, με το οποίο εκφράζεται η αντίθεσή τους στην κατάργηση των Συμβουλίων Ιδρυμάτων. Ανάμεσα στους 16 που κόμισαν το αίτημα και τις υπογραφές είναι ο πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης Χρήστος Νικολάου και η Δάφνη Μανουσάκη από το Πολυτεχνείο Κρήτης.

"Βόμβα" από Ντάισελμπλουμ: «Αν θέλετε να φύγετε, δεν έχουμε πρόβλημα». Η "βόμβα" πού είναι; Δηλαδή ακόμα και να έχουν πρόβλημα, περιμένουμε να το παραδεχτούν δημόσια;

Προσόν διορισμού, αλλά και μισθολογικής εξέλιξης των αναπληρωτών αποτελούν μεταπτυχιακοί και διδακτορικοί τίτλοι σπουδών. Αυτό αναφέρει έγγραφο του υπουργείου Παιδείας προς τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης. Ίσως κάποια στιγμή πρέπει ν' ανοίξει το θέμα των μεταπτυχιακών στην εκπαίδευση. Ειδικά, στη... διοίκηση της εκπαίδευσης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News