default-image

Τράπεζα θεμάτων, τέλος και με τη βούλα

Περίεργα
Τράπεζα θεμάτων, τέλος και με τη βούλα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα από τα πρώτα πράγματα που μάθαμε μόλις άλλαξε κυβέρνηση ήταν πως θα καταργηθεί η τράπεζα των θεμάτων. Μέσω αυτής μέχρι πέρυσι επιλέγονταν τα μισά από τα θέματα στα οποία διαγωνίζονταν οι μαθητές του λυκείου είτε για να προαχθούν στην επόμενη τάξη, είτε για να πάρουν απολυτήριο.

Καθώς, ο βαθμός δυσκολίας των θεμάτων της τράπεζας ήταν ελαφρώς υψηλότερος από τα θέματα που επέλεγαν οι καθηγητές, είχαμε (και στην Κρήτη) αυξημένα ποσοστά μετεξεταστέων. Η νέα ηγεσία του υπουργείου Παιδείας έστειλε στα λύκεια της χώρας την εγκύκλιο με την οποία η τράπεζα καταργείται (κρίμα τα λεφτά που δόθηκαν για τη σύστασή της) και οι μαθητές του λυκείου παίρνουν ανάσα ανακούφισης.  

Παίρνουν ανάσα ανακούφισης και όχι μόνο για την τράπεζα. Επειδή παράλληλα, με την ίδια εγκύκλιο, επανέρχεται ως βαθμός προαγωγής ο γενικός μέσος όρος του 9,5, ενώ ο βαθμός προαγωγής δε θα συνυπολογίζεται για την εισαγωγή στο πανεπιστήμιο. Και επειδή, τέλος, η εξεταστέα ύλη για τα μαθήματα θα είναι λιγότερη από το μισό και περισσότερη από τα 2/3 της διδακτέας...  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News