default-image

Η Ρίμα δίνει μάθημα σε όσους προσπαθούν να χειραγωγούν τις γυναίκες

Περίεργα
Η Ρίμα δίνει μάθημα σε όσους προσπαθούν να χειραγωγούν τις γυναίκες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Της είπε να βγάλει το σκασμό και τον έκοψε στον αέρα. Πρωταγωνιστές της ιστορίας μία Λιβανέζα τηλεπαρουσιάστρια και ένας ισλαμιστής σείχης. Η Ρίμα Καράκι, όπως είναι το όνομα της Λιβανέζας παρουσιάστριας του τηλεοπτικού σταθμού "Al-Jadeed", δεν άφηνε τον ισλαμιστή Χανί Αλ Σεμπαΐ να αποφύγει μια ερώτηση. Αυτή ήταν η αιτία που ξεκίνησε η λογομαχία μεταξύ τους.

Η αλήθεια είναι ότι η παρουσιάστρια έκανε απέλπιδες προσπάθειες ώστε να καταφέρει να συνεννοηθεί με τον ισλαμιστή Χανί Αλ Σεμπαΐ. Προσπάθησε μάταια να του εξηγήσει ότι ο τηλεοπτικός χρόνος δεν ήταν αρκετός για να αναλύσουν το θέμα διεξοδικά.

«Τελείωσες; Ωραία, τώρα σκάσε για να μιλήσω», λέει ο σεΐχης στην παρουσιάστρια.

«Πώς μπορεί ένας σεβαστός σεΐχης σαν κι εσάς να λέει σε μία παρουσιάστρια να σκάσει», του απαντά εκείνη, έχοντας πλέον εξαντληθεί η υπομονή της.

«Με ξεπερνάει το γεγονός ότι πρέπει να δώσω συνέντευξη σε εσάς. Είστε μια γυναίκα που...». Αυτό πρόλαβε να πει ο σεΐχης και μετά σώπασε εκείνος αντί για την παρουσιάστρια τελικά. Τον έκοψε στον αέρα.

«Είτε υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός, είτε η συζήτηση παίρνει τέλος», κατέληξε η παρουσιάστρια, ενώ ο σεΐχης είχε εξαφανιστεί για πάντα από την οθόνη.

Η φράση της δημοσιογράφου μετά το συμβάν τα λέει όλα.

«Φαίνεται πως μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι οι άντρες έχουν ένα αναφαίρετο δικαίωμα να ασκούν έλεγχο πάνω στις γυναίκες, αλλά υπάρχουν πολλές γυναίκες σήμερα που καταρρίπτουν αυτή την εικόνα, και πολλοί άνδρες που τις υποστηρίζουν. Η κοινωνία μας είναι πατριαρχική, και αυτό δεν είναι υπό αμφισβήτηση. Δεν νιώθω ηρωίδα, νιώθω όπως θα ένιωθε κάθε άνθρωπος - άντρας ή γυναίκα- που έχει αυτοσεβασμό».

Ο σεΐχης όμως, όσο περίεργο και αν ακούγεται αν κρίνει κανείς από τις απόψεις του, χρησιμοποιεί και social media και έβγαλε και ανακοίνωση. «Η δημοσιογράφος βρισκόταν σε ντελίριο και  μιλούσε σαν να είχε μπει μέσα της ο διάβολος». Κατηγόρησε το κανάλι ότι προσπάθησε να τον απεικονίσει ως παράλογο και αντιδραστικό, ενώ απαίτησε να του ζητήσουν και συγνώμη.

Πάντως η Ρίμα δίνει ένα καλό μάθημα σε όσους προσπαθούν να χειραγωγούν τις γυναίκες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News