"Μικρά κ' Περίεργα"

Δημόσια έσοδα και δραχμή για κλάμματα

Η πορεία των δημόσιων εσόδων τους δύο πρώτους μήνες του έτους ήταν καταστροφική. Υπήρξε σημαντική υστέρηση. Όσοι, λοιπόν, θέλουν εμπράκτως να στηρίξουν την κυβέρνηση, ή έστω την πατρίδα τους, μπορούν να βοηθήσουν προς δύο κατευθύνσεις: Πρώτον να επιστρέψουν τις καταθέσεις τους στις τράπεζες και, δεύτερον, να πληρώνουν τους φόρους που τους αναλογούν. Τάδε έφη ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος.

Ο ίδιος, απαντώντας στις φωνές που καλοβλέπουν το ενδεχόμενο εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση και επιστροφής στη δραχμή, έδωσε μια μη επαρκώς προβεβλημένη διάσταση. Είπε, λοιπόν, πως ακόμα κι αν γυρίζαμε στη δραχμή, το πρόβλημα δε θα λυνόταν, γιατί η δραχμή θα απαξιωνόταν και η φοροδιαφυγή θα διογκωνόταν.

Η αιτία είναι ότι, για σημαντικό χρονικό διάστημα, οι πολίτες θα εξακολουθούσαν να συναλλάσσονται με τα ευρώ που έχουν κρυμμένα κάτω απ' το στρώμα. Οι συναλλαγές, λοιπόν, σε μεγάλο βαθμό θα ήταν "μαύρες", ενώ τη νέα δραχμή δε θα τη χρησιμοποιούσε κανείς... Η αλήθεια είναι πως ένα δίκιο το έχει σ' αυτή του τη συλλογιστική ο κ. Χρυσόγονος...

ΕΣΤ

Σχόλια