"Μικρά κ' Περίεργα"

Απαίσια συντομογραφία και αναπληρωτές που έρχονται

Το υπουργείο Παιδείας, με έγγραφο που απέστειλε προς όλες τις υπηρεσίες και τα εποπτευόμενα ΝΠΔΔ, ζητά να αλλαχθεί ο τίτλος του υπουργείου σε κάθε μορφής έντυπο που διακινείται. Να αποκτήσει τη νέα ονομασία υπουργείο "Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων". Ως συντομογραφία θα χρησιμοποιείται το αρκτικόλεξο ΥΠΟΠΑΙΘ. Γιακ!

Και ενώ στα γραφειοκρατικά κάτι γίνεται, στα ουσιαστικά το ΥΠΟΠΑΙΘ (γιακ) δεν κινείται αντίστοιχα γρήγορα. Παρότι κοντεύει ένας μήνας από την αλλαγή φρουράς στο υπουργείο Παιδείας, ακόμη δεν έχουν οριστεί οι αρμοδιότητες των αναπληρωτών υπουργών.

Κάπως έτσι, το θέμα με τα κενά στα σχολεία δεν έχει λυθεί ακόμα. Ο υπουργός Παιδείας, βέβαια, δήλωσε ότι έχει τη δυνατότητα να διορίσει με τον υπάρχοντα προϋπολογισμό αναπληρωτές εκπαιδευτικούς στα σχολεία, κάτι που θα κάνει τις επόμενες μέρες.

Μάλιστα, άφησε αιχμές για τους προηγούμενους, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θα εκπλαγείτε όταν θα δείτε ότι το υπουργείο μπορεί να προσλάβει αναπληρωτές καθηγητές. Θα προσλάβουμε με τον υπάρχοντα προϋπολογισμό αναπληρωτές, που κρατούσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις στο... συρτάρι για δικούς τους λόγους».

ΕΣΤ

Σχόλια