"Μικρά κ' Περίεργα"

Ήταν να μην αρχίσει...

Μέχρι τα Χριστούγεννα δεν είχε βρέξει καθόλου. Τώρα που άρχισε δε λέει να σταματήσει. Το νερό είναι καλό, αλλά χρειάζεται... ρέγουλα, να δίδεται στο έδαφος χρόνος να το απορροφήσει ή στα (μη μπαζωμένα) ρέματα να το οδηγήσουν σιγά-σιγά προς τη θάλασσα.

Οι παρατεταμένες βροχοπτώσεις έχουν δημιουργήσει και αυτή τη φορά πολλές ζημιές, δυστυχώς. Και όχι τίποτα άλλο... Δε βλέπουμε την κυβέρνηση να υιοθετεί την πρόταση της "Δημιουργίας Ξανά" για πάταξη της διαπλοκής με τη βοήθεια... της φύσης. Πρόκειται για μια καλή πρόταση που παραμένει αναξιοποίητη.

Οι δρόμοι που ξηλώνονται αποκαλύπτουν την ποιότητα της κατασκευής τους. Αν οι αρμόδιοι ασχοληθούν με αυτό το θέμα και διεκδικήσουν αποζημιώσεις από τους εργολάβους και τους δημόσιους λειτουργούς που παρέλαβαν τυχόν μη άρτια έργα, όλο και κάτι θα εισπράξει το κράτος. Εμείς, πάντως, προτείνουμε στον πρωθυπουργό ανεπιφύλακτα να συμπεριλάβει τη συγκεκριμένη πρόταση στη λίστα που στέλνει σήμερα στους εταίρους για να κλείσει η συμφωνία.

Χειροπιαστό μέτρο καταπολέμησης της διαπλοκής, με αριθμούς που τόσο θέλουν οι εταίροι και πάνω απ' όλα: Ο πολίτης θα δει μπροστά του επιτέλους ένα κράτος δικαίου. Ούτε ένα κράτος τιμωρό, ούτε ένα κράτος μητέρα Τερέζα. Ένα κράτος δικαίου σ' αυτό τον τόπο χρειαζόμαστε, κι όλα τ' άλλα βρίσκονται. Αν υπάρχει πραγματική δικαιοσύνη, όλα τ' άλλα τα βρίσκει ο λαός.

ΕΣΤ

Σχόλια