"Μικρά κ' Περίεργα"

Κυβέρνηση ...Καθαρές Κουβέντες

   Ωραία, αφού το Eurogroup άναψε "πράσινο φως" στη λίστα Βαρουφάκη, το αργότερο μέχρι το Σάββατο θα έχουμε στη Βουλή μας την τροποποίηση της δανειακής σύμβασης  που είναι με αγγλικό δίκαιο , δικαστήρια Λουξεμβούργου και παραίτηση της ασυλίας της χώρας .

 Τι ακριβώς σημαίνει η παράταση της δανειακής σύμβασης την οποία πέτυχε η κυβέρνηση θα έχουμε την ευκαιρία να το διαπιστώσουμε μέχρι το ερχόμενο Σάββατο 28 του μηνός. Μέχρι τότε θα πρέπει να έχει ψηφιστεί από τα κοινοβούλια των χωρών της ΕΕ (συμπεριλαμβανομένου και του ελληνικού) η τρίτη τροποποίηση της δανειακής διευκόλυνσης του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) προς την Ελληνική Δημοκρατία και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ.

Αυτή η  τροποποίηση μεταξύ άλλων συνεπάγεται την επαναβεβαίωση σε:

  -  Αναγνώριση του αγγλικού δικαίου για την επίλυση διαφορών μεταξύ Ελλάδας και δανειστών

    παραίτηση αμετάκλητα και άνευ όρων από οποιαδήποτε ασυλία, παραίτηση ασυλίας για λόγους εθνικής κυριαρχίας, κά).

   -  Τα Συμβαλλόμενα μέρη αναλαμβάνουν την υποχρέωση να υποβάλουν οποιαδήποτε διαφορά ενδέχεται να προκύψει σχετικά με τη νομιμότητα, την εγκυρότητα, την ερμηνεία ή την εκτέλεση της παρούσας Δεύτερης Τροποποιητικής Σύμβασης στην αποκλειστική δικαιοδοσία των δικαστηρίων του Μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου».

Οι όροι  που η ελληνική κυβέρνηση αποδέχεται προκειμένου να επαναβεβαιώσει τις δεσμεύσεις της χώρας στο αγγλικό δίκαιο και τα δικαστήρια του Λουξεμβούργου και να χρηματοδοτηθεί μέχρι το τέλος Απριλίου, περιγράφονται στην επιστολή Βαρουφάκη. Εκεί, μεταξύ άλλων πολλών,  η κυβέρνηση δεσμεύεται για την επικύρωση των πουλημένων περιουσιακών στοιχείων του δημοσίου (πχ ελληνικό- περιφερειακά αεροδρόμια) και τη συνέχιση του ξεπουλήματος σε ότι έχει ήδη ανακοινωθεί πως θα ξεπουληθεί.Τα δυο πόδια (του ΣΥΡΙΖΑ) σε ένα (μνημονιακό) παπούτσι … Μήπως κάνουμε λάθος ή αρκεί οτι αυτά τα λένε και όσοι ο ελληνικός λαός στις 25 Ιανουαρίου με απέχθεια τους έστειλε σπίτι τους;  Κυβέρνηση οφείλεις καθαρές κουβέντες εδώ και τώρα , όποιος βάλει κάτω το mail του Χαρδούβελη και τη λίστα Βαρουφάκη στη ουσία διαφορές δεν βρίσκει , φραστικά ενδεχομένως αλλά αυτό αρκεί πλέον μαζί  με τη θετική αύρα της νυν κυβέρνησης για να κλείσεις τα μάτια;

Γ.Σ.

Σχόλια