default-image

Ο πολιτισμός και η απανθρωπιά

Περίεργα
Ο πολιτισμός και η απανθρωπιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Στάθης Σταυρόπουλος έλεγε σήμερα στο Γιώργο Σαχίνη ότι ζήλεψε με το χιούμορ των γερμανών που στο καρναβάλι του Ντίσελντορφ παρουσίασαν τη Μέρκελ ως τον μονόφθαλμο Πολύφημο και τον Τσίπρα ως τον Οδυσσέα.

Κι αν η εικόνα ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις φαντάσου ποια θα έπρεπε να είναι αυτή που θα αποτύπωνε την παρακάτω είδηση η οποία δεν θα άρεσε σίγουρα σε κάποιους σκληρούς Ευρωπαίους:

Σε 64 σχολεία των πιο ευπαθών περιοχών του Δήμου Αθηναίων η πείνα πλήττει σχεδόν το 25% των ελληνικών οικογενειών, ενώ το 60% αντιμετωπίζει επισιτιστική ανασφάλεια.

Στο σύνολο της χώρας κι όπου έγινε η έρευνα: Σε 23 νομούς το 54% των οικογενειών αντιμετώπιζε επισιτιστική ανασφάλεια και το 21% πείνα.

Σε ποσοστό 40% των οικογενειών ο ένας από τους δύο γονείς δεν είχε εισόδημα (είτε από εργασία, είτε από σύνταξη), ενώ σε ποσοστό 13% κανένας από τους δύο γονείς δεν είχε εισόδημα.

Την περσινή σχολική χρονιά, σιτίζονταν καθημερινά 61.876 μαθητές 406 σχολείων. Εφέτος, έχουν ενταχθεί μέχρι στιγμής 150 σχολεία με 15.520 μαθητές, αριθμός που αντιστοιχεί στο 10% των μαθητών σχολείων που έχουν υποβάλει αίτηση να ενταχθούν στο πρόγραμμα. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News