"Μικρά κ' Περίεργα"

Η... γκλάσνοστ του ΣΥΡΙΖΑ

Για κάποιον λόγο, οι άνθρωποι της κυβέρνησης έχουν εφαρμόσει μια ιδιότυπη πολιτική "ανοιχτών θυρών" και "διαφάνειας", η οποία φτάνει μέχρι του σημείου να... δίνουν στεγνά (όπως λέμε λαϊκιστί) ακόμη και "μυστικά" σχέδια!

Όταν έμαθα για το "σχέδιο Γιουνκέρ" όπως ονομάστηκε το σχέδιο συμφωνίας που διέρρευσε χθες από το υπουργείο Οικονομικών, αναρωτήθηκα αν ήταν αυτό ένα έγγραφο που... υποτίθεται ότι θα έπρεπε να διαρρεύσει. Βάσει των συνήθων πρακτικών που εφαρμόζονται στις διαπραγματεύσεις.

Τελικώς, όντως ήταν "μυστικό" σχέδιο, που δεν προοριζόταν να βγει παραέξω, αλλά "κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών" το έδωσαν... έτσι κι αλλιώς.

Μάλιστα η εκπρόσωπος της Κομισιόν Μίνα Αντρέεβα δήλωσε σήμερα ότι "δεν υπάρχει σχέδιο Γιουνκέρ σε αυτήν την φάση" και ότι "δεν έχομε προσδοκίες για τελική συμφωνία αύριο στο Eurogroup ή την Πέμπτη στο Συμβούλιο"

Εντάξει, το δεύτερο το γνωρίζαμε, η οριστική απόφαση για την... προσωρινή παράταση (μπερδευτήκατε;) θα ληφθεί την Δευτέρα, κι αν γίνει δυνατό να υπάρξει συμφωνία (κάτι που ακόμη δεν είναι σίγουρο).

Αλλά... εντάξει, ως δημοσιογράφος, χαίρομαι για την άπλετη διαφάνεια, ακόμη και στα "μυστικά", από την άλλη όμως μπορεί μια τέτοια τακτική ίσως αποδειχτεί επικίνδυνη, ναι;

Γ.Ψ.

Σχόλια