default-image

Ο Βούτσης «καταργεί» τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις ;

Απόψεις
Ο Βούτσης «καταργεί» τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις ;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

   Στην κατάργηση του πολιτικού ρόλου των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων που συνήθως αποτελούσαν το «μακρύ χέρι» της κεντρικής εξουσίας και του υπουργείου Εσωτερικών, προχωρά σύμφωνα με πληροφορίες,  ο νέος υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Αποκέντρωσης Νίκος Βούτσης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, χθες υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους εφτά γενικούς γραμματείς Αποκεντρωμένων Διοικήσεων τους οποίους είχε τοποθετήσει στις θέσεις του η συγκυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και ο κ. Βούτσης δεν πρόκειται να αντικαταστήσει, ίσως για αυτό για την ώρα τους ζήτησε να παραμείνουν στις θέσεις τους μέχρι νεωτέρας.... Ως φαίνεται πάει για κατάργηση του πολιτικού τους ρόλου και διατήρηση μόνο των διοικητικών αρμοδιοτήτων και υπηρεσιών μέχρι την οριστική απονέκρωση του θεσμού. Άλλωστε η πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ, είναι η κατάργηση του θεσμού αυτού ως ιμάντα και επόπτη του κράτους στην αυτοδιοίκηση και την αυτονομία της πολιτικά .

Να σημειωθεί ότι την κατάργηση του πολιτικού ρόλου των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων είχαν ζητήσει και οι περιφερειάρχες, καθώς συχνά-πυκνά οι γενικοί γραμματείς τους, αν και διορισμένοι,  παρενέβαιναν στις υποθέσεις των αιρετών Περιφερειών.

Γ.Σ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News