default-image

Δυσοσμία και αναθυμιάσεις στη Φορτέτσα

Περίεργα
Δυσοσμία και αναθυμιάσεις στη Φορτέτσα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εξοργισμένοι είναι οι κάτοικοι της Φορτέτσας από τις απαράδεκτες καταστάσεις που βιώνουν από τη μέρα που ξεκίνησε το πολύπαθο έργο σύνδεσης της περιοχής με το βιολογικό καθαρισμό, το οποίο έχει διακοπεί δυο φορές από την πτώχευση των αναδόχων του έργου, ζητώντας την παρέμβαση της ΔΕΥΑΗ.

Η περιοχή έχει μετατραπεί σε "σουρωτήρι" με λακκούβες, χαντάκια και ανοιχτά φρεάτια. Πέρα από τα προβλήματα πρόσβασης και  τη διακοπή των δρομολογίων του ΚΤΕΛ που βασάνισε την περιοχή επί μήνες, με την επανέναρξη των εργασιών, τα συνεργεία που εργάζονται αραιά και που στη περιοχή, άφησαν ανοικτά τα φρεάτια σε κάποιες γειτονιές.

Αυτό έχει ως  συνέπεια  έντονη δυσοσμία και αναθυμιάσεις να πνίγουν πολλά σπίτια, ιδίως όταν φυσά νοτιάς. Η κατάσταση είναι αποπνικτική και οι κάτοικοι διαμαρτύρονται σφοδρά αφού η απάντηση που παίρνουν από τα συνεργεία, είναι αποστομωτική.

Τα φρεάτια θα κλείσουν όταν - και αν - ολοκληρωθεί το έργο. Όσο για τους κατοίκους που υποφέρουν, τους πρότειναν να πληρώσουν υδραυλικούς και να τοποθετήσουν νέες σωλήνες στα σπίτια τους για να μειωθούν οι αναθυμιάσεις.

Ε.Κ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News