"Μικρά κ' Περίεργα"

Πως τολμούν να κάνουν πράξη τις εξαγγελίες τους;

Εχω την εντύπωση ότι ένα μέγιστο πρόβλημα του σημερινού "πολιτικού πολιτισμού" είναι ότι οι πολιτικοί δεν είναι πλέον πολιτικοί, αλλά υπάλληλοι των μεγάλων συμφερόντων.

Παλιότερα αναδεικνυόταν στις ηγεσίες προσωπικότητες που είχαν κάτι να πουν, μια θέση βρε παιδί μου, κάτι. Σήμερα, ηγέτες αναδεικνύονται εκείνοι που πείθουν τα μεγάλα συμφέροντα (τα οποία ανεβαοκατεβάζουν κυβερνήσεις και φυσικά ηγεσίες στα κόμματα) ότι "θα κάνουν την δουλειά τους".

Αυτό έχει αντίκρυσμα στην ποιότητα των πολιτικών (ολόκληρη Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε.  δεν είναι... μισός Βίλυ Μπραντ ή Φρανσουά Μιτεράν) και κυρίως στην ποιότητα της διακυβέρνησης (γι' αυτό και παρακολουθούμε την οπερέτα της τελευταίας πενταετίας στην Ελλάδα, όπου οι πρωθυπουργοί μας συμπεριφέρονται σαν υπάλληλοι funds - αν και το "κακό" είχε ξεκινήσει από το Σημίτη, που ακριβώς έτσι συμπεριφερόταν...).

Με δεδομένο λοιπόν τον πολιτικό πολιτισμό που περιγράφεται από την φράση "δίκιο έχει αυτός που διαθέτει το χρήμα", ακούμε απίστευτα πράγματα και μάλιστα... στα ανοιχτά. Γνωστός τηλεσχολιαστής (μέγιστο νεοφιλελεύθερο παπαγαλάκι) σχολίαζε χθες τις δηλώσεις των νέων υπουργών της κυβέρνησης Τσίπρα, ως εξής:

"Ναι, ανακοίνωσαν ότι θα κάνουν πράξη τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις και αναστάτωσαν τις αγορές. Μα, μάλλον έχουν μπερδευτεί, νομίζουν ότι είναι ακόμη προεκλογική περίοδος".

Ναι, ΑΚΡΙΒΩΣ αυτό είπε! Το ότι οι υπουργοί της νέας κυβέρνησης ΤΟΛΜΗΣΑΝ να μην εμφανιστούν ανακόλουθοι σε σχέση με τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις, αλλά αποφάσισαν να τις κάνουν πραγματικότητα, αξιολογήθηκε αρνητικά από τον κύριο σχολιαστή!

Σα να σου λέει ο κύριος τάδε, πιστός υπάλληλος των μεγάλων συμφερόντων, "πως τολμούν αυτοί να κάνουν πράξη τις προεκλογικές τους υποσχέσεις; Αφού αυτές είναι... υποσχέσεις, αποκλειστικά για να πείσουν τους χαχόλους να τους ψηφίσουν. Δεν πήραν παράδειγμα από τον Σαμαρά, που τρία χρόνια μετά και ...ακόμη περιμένουμε να υλοποιηθεί έστω ένα από τα 18 σημεία";

Ναι, φίλοι μου, ο κυνισμός περισσεύει. Αυτά έχει η "πολιτική της αγοράς" - εξ ου και το επίθετο "αγοραίος" που σημαίνει "χυδαίος". Κυνισμός, χυδαιότητα, αγοραία πολιτική.

Για να δούμε αν οι νέοι κυβερνήτες της χώρας αντέξουν να κρατήσουν τον "νέο πολιτικό πολιτισμό" τους. Και να βουλώσουν τα στόματα των αγοραίων σχολιαστών.

Γ.Ψ.

Σχόλια