"Μικρά κ' Περίεργα"

Εξωκοινοβουλευτικές εκπλήξεις

Ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε να μην κάνει την έκπληξη με ένα πραγματικά μικρό κυβερνητικό σχήμα. Η νέα κυβέρνηση αποτελείται από 40 ανθρώπους, που είναι βέβαια λιγότεροι από τους καμιά 50αριά προηγούμενους, αλλά δεν παύει να είναι πολλοί για μια χώρα μικρή και φτωχή όπως την Ελλάδα. Τώρα, αν οι 40 την κάνουν μεγάλη και πλούσια, χαλάλι τους.

Την έκπληξη ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε να την κάνει με το πλήθος εξωκοινοβουλευτικών που επέλεξε για να συμμετάσχουν στο κυβερνητικό σχήμα. Από τους 40 της κυβέρνησης, οι 14 είναι εξωκοινοβουλευτικοί. Μεταξύ αυτών, ο προερχόμενος από τη ΔΗΜ.ΑΡ., καθηγητής Εγκληματολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Γιάννης Πανούσης και το μέλος της επιτροπής διαλόγου του "Ποταμιού", επίσης πανεπιστημιακός καθηγητής Δημήτρης Μάρδας.

Διαπιστώνουμε ανοίγματα και μηνύματα προς πολλές κατευθύνσεις, μαεστρικές πολιτικές κινήσεις, την ώρα που οι απέναντι έχουν κολλήσει με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου. Δεν έπρεπε, λέει, αφού προτείνεται για πρόεδρος της Βουλής, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ να παραστεί στην ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης. Είναι θεσμικό ατόπημα, γιατί η πρόεδρος της Βουλής θα είναι πρόεδρος όλων των βουλευτών. Κακορίζικο επιχείρημα, ειδικά με δεδομένο ότι το επικαλούνται αυτοί που - κινούμενοι στα όρια της θεσμικής εκτροπής - δεν παρέδωσαν στο νέο πρωθυπουργό. Οι γαλάζιοι επικοινωνιολόγοι χρειάζονται επειγόντως διακοπές. Να ξεμπλοκάρει το μυαλό τους.

ΕΣΤ

Σχόλια