"Μικρά κ' Περίεργα"

Οι "μικροί" που πέρασαν μπροστά...

Από τα λεγόμενα μικρά κόμματα, την έκπληξη χθες έκαναν η Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη και η Τελεία του Απόστολου Γκλέτσου. Τα ποσοστά τους τόσο σε εθνικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο Κρήτης ήταν πολύ "ανεβασμένα" και άφηναν πίσω τους πιο προβεβλημένες δυνάμεις, όπως η ΔΗΜ.ΑΡ., ο ΛΑΟΣ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Συγκεκριμένα, ενώ η ενσωμάτωση αποτελεσμάτων ήταν γύρω στο 50% πανελλαδικά, η Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη έφτανε κοντά στο 2%, όταν τον Ιούνιο του 2012 είχε συγκεντρώσει μόλις το 0,28% των ψήφων. Ταυτόχρονα, η πρωτοεμφανιζόμενη Τελεία του Απόστολου Γκλέτσου προσέγγισε το 1,8%.

Την ίδια ώρα, Τελεία και Ένωση Κεντρώων καταλάμβαναν την 9η και τη 10η θέση στους νομούς Ηρακλείου, Λασιθίου και Χανίων. Το υψηλότερο ποσοστό συγκέντρωνε η Τελεία στο νομό Χανίων και ήταν 1,35%. Ποσοστό θριαμβευτικό, μπροστά στα ποσοστά ΛΑΟΣ, ΔΗΜ.ΑΡ. και ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που κυμαίνονται γύρω στο 0,50%.

Εξαίρεση στον κανόνα αποτέλεσε ο νομός Ρεθύμνου, όπου η ΔΗΜ.ΑΡ. ξεπερνούσε την Ένωση Κεντρώων και την Τελεία, με το ΛΑΟΣ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ να μένουν πολύ πιο πίσω.

ΕΣΤ

Σχόλια