default-image

Τα προεκλογικά παιχνιδάκια με τη φωτιά

Περίεργα
Τα προεκλογικά παιχνιδάκια με τη φωτιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ερώτηση είναι προφανής: Για ποιον λογο οι δύο ελληνικές τράπεζες ζήτησαν από τον ELA (δηλαδή από την ΤτΕ) έκτακτη ρευστότητα 5 δις, ενώ είναι ανοιχτή η γραμμή της ΕΚΤ (και σε πλήρη ισχύε μέχρι κατ' ελάχιστον την 28η Φεβρουαρίου) που δίνει πολύ φθηνότερο χρήμα και χωρίς να δημιουργούνται ψευδείς εντυπώσεις για bank run;

Βεβαίως είδαμε διάφορα δημοσιεύματα σε "φίλια media" και καταλάβαμε πολλά για την προσπάθεια "δημιουργίας κλίματος".  

Κι όλα αυτά, την ώρα που οι εκροές από τις συστημικές τράπεζες είναι σχεδόν... ανύπαρκτες - το μόνο στοιχείο που διαφοροποιεί την κατάσταση από λ.χ. την αντίστοιχη την προηγούμενη χρονιά τέτοιον καιρό, είναι το... όργιο έκδοσης εντόκων γραμματίων: 7.7 δις μέσα σε δύο μήνες και κάτι έχει εκδώσει η κυβέρνηση, αντλώντας τεράστια κεφάλαια από τις ελληνικές τράπεζες (που είναι και οι μόνοι φορείς που αγοράζουν έντοκα γραμμάτια).

Τελικά, μάλλον η ανευθυνότητα έχει χτυπήσει κόκκινο. Και βάλε. Να πούμε απλώς ότι αυτά τα αισχρά προεκλογικά παιχνιδάκια, θα τα πληρώσουν πανάκριβα οι Έλληνες φορολογούμενοι, που θα κληθούν να... ξανασώσουν τις τράπεζες, για τις οποίες έχουμε φεσωθεί ήδη με 100 δις.

Ντροπή, αυτό μόνο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News