default-image

Ψήφος σε ικανούς

Ελλάδα
Ψήφος σε ικανούς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καθώς οι εκλογές πλησιάζουν, εμείς θα το ξαναπούμε και σε αυτή την αναμέτρηση κι ας μην είχε κανένα αποτέλεσμα μέχρι σήμερα.

Μπορεί να είναι οι πολιτικές θέσεις που καθορίζουν το αποτέλεσμα της πολιτικής, αλλά οι πολιτικές θέσεις εκφράζονται από ανθρώπους. Και όλοι οι άνθρωποι δεν είναι ίδιοι.

Κοιτώντας τη σύνθεση της τελευταίας Βουλής -και όχι μόνο της τελευταίας Βουλής-, δεν είναι δύσκολο να φτάσει κάποιος στο συμπέρασμα πως οι Έλληνες δεν ξέρουν να ψηφίζουν.

Η αλήθεια είναι πως πάντα υπήρχαν καλές και άξιες υποψηφιότητες σε όλα τα κόμματα.

Οι πολίτες μπορεί να προσποιούνται μια ζωή τους αθώους και τους παραπλανημένους αλλά υπήρξαν και υπάρχουν άξιοι υποψήφιοι σε όλα τα κόμματα.

Οι πολίτες ψηφίζουν συνήθως λούμπεν πρόσωπα που είναι γνωστά από την τηλεόραση -δεν χρειάζεται να αναφέρω κάποιο πρόσωπο γιατί θα… αδικήσω τα υπόλοιπα- και μετά παραπονιούνται για το… επίπεδο της Βουλής.

Ανεξάρτητα από το ποιο κόμμα ψηφίζουμε, είναι κυριολεκτικά στο χέρι μας να στείλουμε στη Βουλή ικανούς ανθρώπους.

Ψηφίζοντας ικανούς ανθρώπους σε όλα τα κόμματα, ενθαρρύνουμε και άλλους άξιους και ικανούς ανθρώπους να ασχοληθούν με την πολιτική.

Όταν ψηφίζουμε καθυστερημένους, αποτρέπουμε τους ικανούς ανθρώπους να μπουν στον πολιτικό στίβο.

Ναι, τίποτα δεν αλλάζει μόνο με τις εκλογές, αλλά αυτός δεν είναι λόγος να ψηφίζουν οι Έλληνες χάπατα.

Αν ψηφίζουν χάπατα, δεν έχουν το δικαίωμα να γκρινιάζουν μετά.

Εμείς τους στείλαμε στην Βουλή.

Δεν τους έστειλε καμία συνωμοσία.

Ή μάλλον, συνωμοσία τους έστειλε στην Βουλή.

Η συνωμοσία των ηλιθίων... Ας κοιταχτούμε έστω στο καθρέφτη αυτή την φορά, πριν φτάσουμε στο παραβάν για να σταυρώσουμε τους υποψηφίους της επιλογής μας.

Γ.Σ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News