"Μικρά κ' Περίεργα"

Τσίπρας κερδίζει αλλά Σαμαράς Πρωθυπουργός

Mια αποκάλυψη για τους σχεδιασμούς τής ΝΔ έρχεται να κάνει ακόμη πιο συναρπαστικές τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.

Σύμφωνα λοιπόν με τίς τελευταίες δημοσκοπήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 34-35% και η ΝΔ  29-30% (σημειώστε ότι με ένα ποσοστό 29-30% κανείς δεν θα τολμήσει να αμφισβητήσει τον Σαμαρά στην ηγεσία της ΝΔ).

Η Χρυσή Αυγή και το Κίνημα του ΓΑΠ θα κονταροχτυπηθούν για την 3η θέση. Αυτή είναι η σημερινή εικόνα στη Συγγρού. Το κλειδί του σεναρίου που κυριαρχεί στους σχεδιασμούς των συμβούλων του Σαμαρά είναι η αποτυχία επίτευξης αυτοδυναμίας του Τσίπρα και η τυχόν απόφασή του να πάει σε επαναληπτικές εκλογές. Φυσικά αυτό σημαίνει οτι οι ΑΝΕΛ μένουν εκτός Βουλής και το ΠΟΤΑΜΙ δεν συνεργάζεται με ΣΥΡΙΖΑ.

Σε περίπτωση που ο Τσίπρας αποφασίσει να πάει σε επαναληπτικές αυτό θα του γυρίσει μπούμεραγκ εκτιμούν οι σύμβουλοι του πρωθυπουργού. Λένε οτι θα προκαλέσει ιδιαίτερη ανασφάλεια σε μια κρίσιμη συγκυρία και οι ψηφοφόροι θα τον τιμωρήσουν την 2η Κυριακή και θα δώσουν την νίκη στην ΝΔ. Αυτό είναι ένα σενάριο που παίζει δυνατά στούς σχεδιασμούς της ΝΔ. Ο Σαμαράς χάνει τις εκλογές αλλά όχι την πρωθυπουργία. Η μάλλον ο Τσίπρας κερδίζει τις εκλογές αλλά ο Σαμαράς παραμένει πρωθυπουργός!

Γ.Σ.

Σχόλια