default-image

Μάθετε πόσο θα κόστιζε το Grexit σε Γερμανία, Γαλλία κλπ.

Απόψεις
Μάθετε πόσο θα κόστιζε το Grexit σε Γερμανία, Γαλλία κλπ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μάθετε πόσο θα κόστιζε το Grexit σε Γερμανία, Γαλλία κλπ. με στοιχεία που δεν δίνει αριστερός αλλά φιλελεύθερος και ύστερα ξαναμιλάμε…

Αποκαλυπτικότατος ήταν ο Γκι Φερχόφστατ, ο επικεφαλής των Φιλελεύθερων στο Ευρωκοινοβούλιο, για το πόσο θα στοίχιζε στη Γερμανία, στη Γαλλία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες το «Grexit». Ο ίδιος τόνισε πως αυτή η συζήτηση «δεν είναι έξυπνη, είναι αντιπαραγωγική γιατί ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας θα αποτελέσει σοκ για την ευρωζώνη».

Συγκεκριμένα, με τις εγγυήσεις που έχουν δοθεί από τα κράτη μέλη ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα κόστιζε 66 δισ-80 δισ. ευρώ στη Γερμανία, 49 δισ. ευρώ στη Γαλλία, 44 δισ. ευρώ στην Ιταλία, 229 δισ. ευρώ στην Ισπανία, 3 δισ. ευρώ στην Ιρλανδία, έξι δισ. ευρώ στην Πορτογαλία.

«Τα στοιχεία αυτά δείχνουν ότι ενδεχόμενη έξοδος θα συνιστούσε σοβαρή απειλή για την οικονομική ανάκαμψη των περισσότερων χωρών της ευρωζώνης», υποστήριξε ο κ. Φερχόφστατ, προσθέτοντας: «Η εναλλακτική δεν είναι να ξαναρχίσουμε να συζητάμε για ενδεχόμενη αποχώρηση χωρών από το ευρώ αλλά να αρχίσουμε μια θαρραλέα συζήτηση σχετικά με την ανάπτυξη στην ευρωζώνη και τα κράτη μέλη. Η ευρωζώνη δεν είναι μόνο μια οικονομική ένωση αλλά μια κοινότητα βασισμένη σε αρχές και δεν ανήκει στους άλλους να πουν τι θα πρέπει να πράξουν οι Ελληνες οι οποίοι έχουν τη δημοκρατική επιλογή για τον ποιόν θα ψηφίσουν».

Γ.Σ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News