"Μικρά κ' Περίεργα"

Πώς "χάλασε" του Βαλλιανάτου στο Ποτάμι

Αν και το Ποτάμι ανακοίνωσε τη συνεργασία του με το νεοφιλελεύθερο κόμμα "Δράση", όλοι περίμεναν ότι η συνεργασία που θα "έκλεινε" θα ήταν με το έτερο νεοφιλελεύθερο κόμμα, τη "Φιλελεύθερη Συμμαχία".

Ωστόσο το "προξενιό" χάλασε και ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος, πρόεδρος της ΦΙΣ, ανέβασε στο facebook όλο το χρονικό της υπόθεσης, με ονόματα, ημερομηνίες και ώρες, μηνύματα και συζητήσεις, για το πως τελικώς δεν συνεργάστηκε με τον Σταύρο Θεοδωράκη.

Ας το διαβάσουμε:

"Ο ίδιος ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος με μια εκτενή, παρασταστική, με ημερομηνίες, ακόμη και ώρες, ανάρτησή του δίνει τη δική του εκδοχή για την παραλίγο συνεργασία ή το απόλυτο ναυάγιο. Ακολουθεί το κείμενο:

«1/12/14. 15. 00 Γραφεία "το Ποτάμι" Πρόεδρος ΣΕ ΦιΣυ(Γ Βαλλιανάτος) Πρόεδρος "το Ποτάμι"(Σταύρος Θοδωράκης), μέλος ΣΕ ΦιΣυ (Σπύρος Χατύρας). Διαμόρφωση πρότασης συνεργασίας για έγκριση από ΜΓΣ(Μόνιμη Γενική Συνέλευση). Εμφαση σε ανοιχτή κοινωνία και ελεύθερη αγορά, ψηφοδέλτια. (Μας υποδέχεται με υπέροχη μαγκούρα από λευκό ξύλο). Ιδέα(ΣΘ) για "ακροβολισμό", των πολύ γνωστών υποψήφιων στην επαρχία, "Αν δεχθούν και οι άλλοι για να μη μου λένε πως σε ξεφορτώθηκα". Γέλια. Ωραία ιδέα. Δέχομαι. Θα μου πει πού ακριβώς αργότερα σήμερα στο τηλ.

Συνάντηση με Διευθυντή Καμπάνιας( ) "το Ποτάμι" για ιδέες για πόλεις της επαρχίας. Κεφαλλονιά;, Ναύπλιο;, (δικές μου προτάσεις). Γραφείο Τύπου, γλυκιές φίλες( ), και ( ).Συζήτηση για τρόπο κοινής αναγγελίας. Συμφωνία. Ευγενική πρόσκληση για Βασιλόπιτα την επομένη. Ενημέρωση Συντονιστικής Επιτροπής ΦιΣυ.

18. 13 SMS,ΣΘ "ΦΙΛΕ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ Η ΕΠΑΡΧΙΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΞΑΝΑΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ". Ραντεβού για συζήτηση πριν από Βασιλόπιτα.

01/01/15. 17 00 Γραφεία "τΠ" ΓΒ+ΣΘ. Εθελοντες κτλ. Τρεις πίτες. Μουσική γέλια. Χαρά από εθελοντές για πιθανότητα καθόδου μου στην Κεφαλλονιά. ΣΘ ξανά "Συμφωνούμε για το πώς απομένει το πού". Ερώτηση μου προς "τΠ", Από πού η ευρύτατη διαρροή σε δεκάδες σάιτ στο διαδίκτυο "ο Γ. Βαλλιανάτος με το Ποτάμι". Μερικές "Ο Βαλλιανάτος στην Α Αθηνών με το Ποτάμι",(εφ όσον εμείς σε ΦιΣυ έχουμε επιβάλει εμπάργκο).

19.58 Απάντηση SMS("τΠ") "ΑΠΟ ΜΑΣ". Βράδυ τηλ ΣΘ "Φίλε Πρόβλημα το ότι είσαι Πρόεδρος Κόμματος, η Επιτροπή αποφάσισε όχι σε Προέδρους κομμάτων. Σοκ. ΣΘ, "Διαμαρτύρονται οι ( )". Ραντεβού για επομένη.

02/01/15. Τηλεφωνώ σε ( ), σε ( ), και σε ( ) στις ΗΠΑ. Κανένας δεν διαμαρτυρήθηκε.

02/01/15, 15 00 Γραφεία "τΠ", ΣΘ+ΓΒ. Του λέω πως οι ( ) δεν διαμαρτυρήθηκαν. Μου λέει ναι αλλά διαμαρτυρήθηκε ο ( ).Μου λέει πως η Επιτροπή λέει πως ιδιότητά μου ως Προέδρου είναι κώλυμα για το ψηφοδέλτιο. Σοκ. Προτείνει συμμετοχή άλλων από ΦιΣυ, και μετά τις εκλογές ανάθεση Τομέα σ εμένα. "Η απόφαση δική σας". Ενημέρωση Μόνιμης Γενικής Συνέλευσης ΦιΣυ. 03/01/15. 20 17 Ψηφοφορία ΜΓΣ(Zeus Elections), για συνέχιση συζητήσεων ή ΟΧΙ.

04/01/15. 17 00 Πέρας ψηφοφορίας.

Αρνητική απόφαση."

(για την αντιγραφή)

Γ.Ψ.

Σχόλια