default-image

Θωρακισμένοι; Ναι, καλά...

Περίεργα
Θωρακισμένοι; Ναι, καλά...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Είναι περίεργο αυτό που γίνεται στην Ευρώπη. Οι φωνές της "φρόνιμης" Γερμανίας (και το σύνολο αυτών που συμπορεύονται μαζί της - δηλαδή... περίπου όλοι!) λένε ότι δεν τους καίγεται καρφάκι αν θα βγει η Ελλάδα από το ευρώ.

Εκτός από τους αναμενόμενους (Μέρκελ, Σόιμπλε και σία) και άλλοι (Ολάντ, Γκάμπριελ) παίζουν το ίδιο βιολί.

Ομως στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού φωνάζουν ότι αν γίνει καμια στραβή και η Ελλάδα βγει από το ευρώ, οι κλυδωνισμοί θα απειλήσουν σοβαρά την Ευρωζώνη. Αμερικανός οικονομολόγος (και μάλιστα από τους γνωστότερους συστημικούς οικονομολόγους) έφθασε στο σημείο να πεί ότι το Grexit θα είναι η... Lehman Brothers στο τετράγωνο (και όταν λέμε Lehman εννοούμε την κρίση τα απόνερα της οποίας ακόμηκαι σήμερα δεν επιτρέπουν σε Ευρώπη και ΗΠΑ να ορθοποδήσουν και απαίτησε να πέσουν ατέλειωτα δις σε τράπεζες για διασώσεις).

Και η έκπληξη: τη φωνή του με αυτούς που λένε "προς θεού, όχι Grexit" ενώνει και ένας συνεργάτης της Μέρκελ, ο γνωστός  οικονομολόγος Πίτερ Μποφίνγκερ, μέλος των συμβούλων της γερμανικής κυβέρνησης, που μιλώντας στην Die Welt αναφέρει: «Θα υπάρξουν μεγάλα ρίσκα για τη σταθερότητα της Ευρωζώνης, αν υπάρξει αυτό το... βήμα εξόδου της Ελλάδας. Θα είναι σαν να βγαίνει το τζίνι από το μπουκάλι και πλέον κανείς δεν θα μπορεί να το ελέγξει».

Για να δούμε τι θα δούμε...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News