"Μικρά κ' Περίεργα"

Ψυχρολουσία για Τσίπρα

Μια πρωτοφανής ψυχρολουσία περίμενε την ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, που υποδέχτηκε τους συνέδρους που... δεν συνεδρίασαν (καθώς το διαρκές συνέδριο υπέστη... μετάλλαξη στην πορεία).

Οι διαμαρτυρίες από τους συνέδρους ήταν έντονες, καθώς κάποιοι θεώρησαν ότι αντιμετωπίζονται ως... γλάστρες. Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, ακούστηκαν πολλά "χοντρά", όπως για παράδειγμα

«Εμείς τι είμαστε σύντροφοι; Είμαστε σύνεδροι ρεζέρβα; Γιατί ήρθαμε εδώ σήμερα; Για να χειροκροτήσουμε; Εγώ χειροκροτητής δεν υπήρξα ποτέ στην ζωή μου. Νοιώθουμε χρησιμοποιημένοι από το ίδιο μας το κόμμα»

Και ακόμη «δηλαδή αυτά κάνουμε τώρα, αυτά θα κάνουμε και αύριο ως κυβέρνηση; Θα αποφασίζει ο αριστερός υπουργός Παιδείας, θα του δίνουμε δυο-τρία σημεία κι εμείς και έτσι θα κυβερνήσουμε; Εμείς δεν το θέλουμε αυτό, εμείς είμαστε διαφορετικοί, σ εμάς σημασία έχει να λειτουργεί η δημοκρατία στην βάση, όχι να κάνουμε ότι κάνανε και οι άλλοι που κοροϊδεύαμε τόσα χρόνια».

Το πυροβολητό δεν είχε τέλος για τον κ. Τσίπρα: «Το τρίτο από τα συνθήματά μας το καταπατήσαμε ήδη» έλεγε ένας άλλος Σύνεδρος εκείνη την ώρα στο μικρόφωνο δείχνονταν την λέξη «Δημοκρατία» που ήταν γραμμένη ακριβώς πίσω του με γιγαντιαία γράμματα επάνω στην σκηνή...

«Εάν βάλουμε έστω κι ένα λαμόγιο στα ψηφοδέλτιά μας το έχουμε χάσει το παιγνίδι», επισήμανε λίγα λεπτά μετά μια άλλη σύνεδρος. Η διαμαρτυρία των συνέδρων δεν σταμάτησε όμως εκεί. Υπήρξαν και ονόματα. «Σύντροφοι κάνω έκκληση. Μην διαλύσετε την Οργάνωσή μας των Τρικάλων. Γιατί αν βάλετε τον Οικονόμου, όπως ακούγεται, θα διαλυθούμε».

Η Σύνεδρος από τον Πύργο προειδοποίησε να μην μπει στα ψηφοδέλτια του κόμματος «ο Δημητρουλόπουλος». Ενώ άλλος σύνεδρος σε υψηλότατους τόνους ρώτησε από μικροφώνου τον Αλέξη Τσίπρα «γιατί χρειάζεται να ψάξουμε σε άλλους χώρους για συνδικαλιστές». Και δεν έμεινε μόνο στο ερώτημα. Είπε και ονόματα. «Γιατί να βάλουμε τον Δριβάλα και τον Μπαλασόπουλο; Αυτούς που έβριζαν το ΜΕΤΑ; Γιατί;».

Σύνεδρος από την περιφέρεια τα έψαλλε στην ηγεσία λέγοντας πως «σύντροφοι αν χάσουμε τους αγρότες, την χάσαμε την μάχη, αυτή την ώρα ο Σαμαράς μιλάει στην Λάρισα και τάζει κι εμείς τι κάνουμε» ...Κι ένας σύνεδρος απ την Κρήτη τους συγκίνησε όλους οταν είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να δικαιώσει τους αγώνες του Σουκατζίδη, και του Μπελογιάννη και του Λαμπράκη.

Εξ οικείων τα βέλη για τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς οι περισσότεροι από τους διαμαρτυρόμενους σύνεδρους ανήκουν μάλιστα... στην προεδρική πτέρυγα και όχι στην Αριστερή πλατφόρμα του Λαφαζάνη...

Σχόλια