default-image

Πήραν μισθό για το Γενάρη δίχως να εργαστούν οι βουλευτές!

Περίεργα
Πήραν μισθό για το Γενάρη δίχως να εργαστούν οι βουλευτές!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η απόφαση μάλλον είναι ευθυγραμμισμένη με τις αυξημένες ανάγκες της προεκλογικής εκστρατείας, άλλη εξήγηση δεν μπορεί να δοθεί. Πάντως είναι γεγονός ότι οι 300 αποχαιρέτησαν το κοινοβούλιο με επιπλέον 5.500 ευρώ. Αυτό έλαβαν σαν δώρο όχι από τον Άγιο Βασίλη, αλλά από το "αφεντικό" τους (είναι ή δεν είναι ο ελληνικός λαός άραγε;). Αν τώρα ο "εργοδότης" το ήξερε ή όχι είναι άλλη ιστορία.

Πάντως στους λογαριασμούς των βουλευτών βρίσκονται ήδη από τις 27 Δεκεμβρίου τα περίπου 5.500 ευρώ που λαμβάνουν ως βουλευτική αποζημίωση για το μήνα Ιανουάριο, παρά το γεγονός ότι η Βουλή έκλεισε και τυπικά στις 31 Δεκεμβρίου. Η επίσημη εξήγηση που δίνεται είναι ότι όλοι οι μισθοί του Δημοσίου προπληρώνονται, ενώ με βάση παλαιότερη απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, διατηρούν τη βουλευτική τους ιδιότητα μέχρι και την ορκωμοσία της Νέας Βουλής.

Για να βάζουμε στη σωστή τους διάσταση και τα νούμερα θα σας πω μόνο ότι το συνολικό κόστος των καταβληθέντων φτάνει τα 2,1 εκατομμύρια ευρώ, χρήματα τα οποία προέρχονται από τον κρατικό προϋπολογισμό, και κατ' επέκταση από τους φορολογούμενους πολίτες.

Άντε τώρα να εξηγήσεις στον αγρότη που δεν πληρώθηκε επιδότηση, τον χαμηλοσυνταξιούχο που δεν πήρε δώρο Χριστουγέννων αλλά και στον άνεργο που κατέφυγε στα συσίτια για να καλύψεις τις Άγιες Μέρες και των Χριστουγέννων τις ανάγκες του.

Είπαμε όμως σε αυτό τον τόπο νόμιμο και ηθικό πάνε παρέα!!!!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News