default-image

Αν δώσετε λεφτά στους Έλληνες πως θα τους εκβιάζουμε;

Περίεργα
Αν δώσετε λεφτά στους Έλληνες πως θα τους εκβιάζουμε;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θαυμάστε ένα γουρούνι: αυτοί είναι οι "φίλοι" μας στην Ευρωζώνη, που "μας έσωσαν" και τους οποίους πρέπει να υπακούμε δίχως καν να αρθρώσουμε ένα "μα", διότι... θα μας κάνουν ντα.

Μιλάμε για τον Μίκαελ Φουκς, γνωστό "μπουμπούκι" του CDU/CSU, πιστό υπηρέτη του γερμανικού κεφαλαίου, "σκληρού" μεταρρυθμιστή (αυτά τα δύο πάνε ζευγάρι, υπηρέτης του κεφαλαίου και μεταρρυθμιστής) που συχνά-πυκνά κάνει "χοντρές" δηλώσεις κατά της Ελλάδας.

Πριν από λίγες ημέρες τάραξε τα νερά με τη συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική Rheinische Post, στην οποία έλεγε πως οι Έλληνες πολιτικοί δεν μπορούν πλέον να εκβιάζουν τους εταίρους. Φυσικά τη συνέντευξη την έπαιξαν γερά κάποια ελληνικά μήντια στο πλαίσιο της εκστρατείας τρομοκράτησης του κόσμου μην κάνει καμιά... αποκοτιά και ψηφίσει "λάθος" στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.

Ο Φουκς λοιπόν... ξαναχτύπησε με νέα γουρουνιά.  Προειδοποίησε την ΕΚΤ να μην δώσει κι άλλα χρήματα στην Ελλάδα μέσω της αγοράς ομολόγων. «Δεν θα πρέπει να δώσουμε επιπλέον χρήματα σε προβληματικές χώρες όπως είναι η Ελλάδα. Αντίθετα πρέπει να διασφαλίσουμε πως θα συνεχίσουν να κινούνται στην οδό των μεταρρυθμίσεων. Θα ήμουν ευγνώμων αν ο Μάριο Ντράγκι έκανε μια δήλωση που να κινείται σε αυτό το πλαίσιο».

Τη στιγμή που ο Ντράγκι, θέλοντας να καταπολεμήσει το «τέρας» του αποπληθωρισμού και της ύφεσης, εξηγούσε την προηγούμενη Παρασκευή πως το έσχατο όπλο της ΕΚΤ είναι να τυπώσει χρήματα και να αγοράσει τα κυβερνητικά ομόλογα χωρών που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα. Ο Φουκς ακούγοντας αυτές τις δηλώσεις, τάχθηκε αυτομάτως εναντίον της λογικής που θέλει να προωθήσει ο Ιταλός τραπεζίτης και δήλωσε: «Περιμένω να υπάρξει μια έντονη συζήτηση στην επόμενη συνάντηση της ΕΚΤ (στις 22/1). Επιμένω πως αν δώσουμε τώρα χρήματα στην Ελλάδα μέσω της αγοράς ομολόγων, αυτό θα μειώσει την πίεση που πρέπει να ασκηθεί πάνω της (σ.σ. δηλαδή αυτό που λέμε στο χωριό μου ΕΚΒΙΑΣΜΟ),έτσι ώστε να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται να κάνει».

Και ερωτώ: άμα έχεις τέτοιους "φίλους" τι στα κομμάτια τους χρειάζεσαι τους "εχθρούς";

Μου έρχονται και διάφορα κοσμητικά που θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω για αυτό το γουρούνι, αλλά δεν το κάνω γιατί είμαι αξιοπρεπής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News