"Μικρά κ' Περίεργα"

Η δημοσκόπηση-μαϊμού που κυκλοφόρησε στα blogs

Οι περισσότερες δημοσκοπήσεις των ημερών δείχνουν "κλείσιμο της ψαλίδας" (κοντεύει να γίνει και... σύνθημα στα χείλη των νεοδημοκρατών αυτή η φράση), ή για να είμαστε ακριβείς επανασυσπείρωση της ΝΔ και σταθερά ψηλά τον ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν ξέρουμε κατά πόσο θεωρείτε τις δημοσκοπήσεις αυτές "έγκυρες", έχομε άλλωστε το πρόσφατο παράδειγμα των ευρωεκλογών, όταν οι 4 από τις 5 "εγκυρότερες" εταιρείες δημοσκοπήσεων είχαν πέσει έξω παταγωδώς, αφού έδιναν είτε μπροστά τη ΝΔ είτε μία μονάδα πίσω από το ΣΥΡΙΖΑ (τελική διαφορά 4 μονάδες υπέρ ΣΥΡΙΖΑ).

Ωστόσο έχουν παρατηρηθεί και άλλα... περίεργα φαινόμενα! Σήμερα το πρωί κυκλοφόρησε σε διάφορες πλευρές στο διαδίκτυο μια "δημοσκόπηση" υποτίθεται της Metron Analysis για τα Παραπολιτικά,  που έφερνε το ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται με πλέον των έξι μονάδων της ΝΔ! Με δεδομένο ότι η Metron θεωρείται "φιλική" προς τη ΝΔ εταιρεία (μέχρι και μία βδομάδα πριν τις ευρωεκλογές, έδινε... προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ + 0.6%, ωστόσο τρεις ημέρες πριν τις εκλογές έδωσε διαφορά 3 μονάδων υπέρ ΣΥΡΙΖΑ...) η είδηση μας παραξένεψε και έτσι αντί να εμπιστευτούμε τα διάφορα sites και blogs που την αναδημοσίευαν, μπήκαμε στη σελίδα της Metron, όπου είδαμε μια δησμοκόπηση, όντως για τα "Παραπολιτικά", που όμως έφερναν τον ΣΥΡΙΖΑ περίπου 4.2% μπροστά στην παράσταση νίκης και 3% στην πρόθεση ψήφου δίχως αναγωγή.

Θα πει κανείς εντάξει, 6 μονάδες έλεγε η "μαϊμού" δημοσκόπηση, 4 έβγαλε η "κανονική" με την αναγωγή, σιγα τη μεγάλη διαφορά.

Εντάξει αλλά υπάρχει και κάτι άλλο. Διότι, η πραγματικά ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια δεν είναι αυτή. Είναι ότι η "μαϊμού" δημοσκόπηση, φέρνει το ΛΑΟΣ κοντά στο 3% (2.8% για την ακρίβεια!) και την είσοδο του στη Βουλή!

Στην πραγματικότητα στις τελευταίες δημοσκοπήσεις το ΛΑΟΣ φαίνεται να παίρνει πολύ κάτω από 1% και βρίσκεται ένα κλικ από την πλήρη εξαφάνιση.

Μήπως τα καρατζαφερόπουλα (Sic!) ευθύνονται για την "μαϊμουδιά"; Παλιά τους τέχνη κόσκινο, το έκαναν και παλιότερα...

Γ.Ψ.

Σχόλια