"Μικρά κ' Περίεργα"

Βρε καλώς τον ΓΑΠ!

Ιδιαίτερα αισιόδοξους τους κόβω τους φίλους του Γ.Παπανδρέου ως προς το πολιτικό μέλλον του πρώην πρωθυπουργού.

Ενόψει της ανακοίνωσης του νέου κόμματος (σήμερα θα μάθουμε όνομα και έμβλημα, αύριο θα γίνει η επίσημη πρώτη) αρχίζουν και "παίζουν" δυνατά το όνομα του "ηγέτη" τους, προσδοκώντας ότι θα τσιμπήσουν αρκετά κορόιδα ώστε όχι μόνο να τον βάλουν στην Βουλή, αλλά να τον καταστήσουν και εκ νέου "ρυθμιστή" της κεντροαριστεράς.

Ποντάροντας στην κοντή μνήμη του κόσμου, "λανσάρουν" τον ΓΑΠ ως "τον γιο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ", προσδοκόντας να τον εμφανίσουν ως "φυσική συνέχεια" του "κανονικού" ΠΑΣΟΚ - θα τους βοηθήσει και ο Βενιζέλος, αν κατέβει στις εκλογές ως "Δημοκρατική Παράταξη" ή όπως τέλος πάντων έχουν αποφασίσει να βαφτίσουν αυτή τη φορά το ΠΑΣΟΚ.

Βεβαίως οι επιτελείς του ΓΑΠ θα έχουν ένα μικρό πρόβλημα: ο πρώην πρωθυπουργός είναι ο άνθρωπος που έβαλε την Ελλάδα στα μνημόνια και εξασφάλισε την φτωχοποίηση του ελληνικού λαού. Αν ήμασταν λαϊκιστές, θα λέγαμε "με τι μούτρα κατεβαίνει να ζητήσει την ψήφο αυτών που εξαθλίωσε, αντί να πάρει το πρώτο ελικόπτερο για αρούμπα". Αλλά επειδή δεν είμαστε λαϊκιστές, περιμένουμε απλώς να δούμε πόσοι τα "τσιμπήσουν" στο όνομα Παπανδρέου: φοβούμαι ότι στην Κρήτη θα είναι αρκετοί.

Να πούμε και ότι αυτοί που "κλαίνε" πρωτίστως είναι ο Βενιζέλος και ο Θεοδωράκης, που είναι οι κύριες "δεξαμενές" από τις οποίες προβλέπεται να αντλήσει ψήφους το νέο κόμμα ΓΑΠ.

Γ.Ψ.

Σχόλια