"Μικρά κ' Περίεργα"

Να και οι θέσεις του Σταύρου μας

Ακούσαμε λοιπόν και τις "κυβερνητικές θέσεις" του Σταύρου Θεοδωράκη και του "ποταμιού" του. Και τα ακούσαμε;

- Μια αναφορά δύο παραγράφων (ΑΚΡΙΒΩΣ 2 παραγράφων) στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και... τριών σελίδων στον ΣΥΡΙΖΑ. Οπότε καθίσταται πλέον προφανές ποια είναι η στόχευση του ποταμιού: παρότι η εκλογική του πελατεία είναι οι "μνημονιακοί" και οι πρώην πασόκοι, αυτός χτυπά... αποκλειστικά τον ΣΥΡΙΖΑ.

- Ένας απολύτως συνεπής μνημονιακός λόγος. Οτι πουν οι δανειστές είναι καλό, κακώς δεν κάναμε μόνοι μας αυτά που μας λένε και άλλα τέτοια που σηματοδοτούν τον σαφέστατα νεοφιλελεύθερο προσανατολισμό του ποταμιού.

- Ένα σωρό γενικολογίες και "κοινή λογική" και άλλα τέτοια χαζοχαρούμενα απολίτικα, τα οποία επιτρέπουν... άπειρα περιθώρια ελιγμού στη συνεχεια - ότι και να κάνει το "ποτάμι" μετέχοντας σε κυβέρνηση, θα είναι... συνεπές με τις αρχές του, αφού οι αρχές του... είναι ότι δεν έχει αρχές και λέει "ναι" σε ότι... βολεύει.

Ένα σημείο που με... εντυπωσίασε. Προ διμήνου ο Σταύρος Θεοδωράκης είχε δηλώσει (προκαλώντας κύματα αντιδράσεων) ότι μια χαρά είναι ο μισθός των 500 ευρώ, παρατηρώντας μάλιστα με περίσο θράσος ότι "και να τους δώσεις παραπάνω, τι θα τα κάνουν; εισαγώμενα είδη; δεν τα χρειάζονται". Σήμερα... ανέκρουσε πρύμνα, χαρακτήρισε "απαράδεκτα χαμηλό" τον μισθό των 480 ευρώ (δίχως ωστόσο να μας πει αυτός που τοποθετεί τον "παραδεκτά χαμηλό" μισθό).

Γ.Ψ.

Σχόλια