default-image

Θέμα ημερών η απόφαση Κεφαλογιάννη

Περίεργα
Θέμα ημερών η απόφαση Κεφαλογιάννη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το αργότερο μέχρι τις 2 Ιανουαρίου, ο Μανώλης Κεφαλογιάννης θα έχει ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του , αν θα επιλέξει να δώσει την μάχη και μέσα από το εθνικό ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. στις βουλευτικές εκλογές ή αν θα παραμείνει στη θέση του ευρωβουλευτή. Σε κάθε περίπτωση είναι προφανές ότι η δήλωση του Μανώλη από την επομένη των ευρωεκλογών ότι είναι «διαρκώς παρών» στα ελληνικά πολιτικά δρώμενα ισχύει στο ακέραιο, πολύ περισσότερο που την επομένη της 25ης Ιανουαρίου, οι εξελίξεις και στο εσωτερικό της Ν.Δ. ούτως ή άλλως θα είναι ραγδαίες.

Στη συνεδρίαση αύριο της Νομαρχιακής του κόμματος στο Ηράκλειο με διευρυμένο εκλογικό χαρακτήρα, ο Μανώλης θα είναι παρών και μάλιστα αναμένεται να έχουμε και την πρώτη τροχιοδεικτική των προθέσεών του.

Το γεγονός ότι τη Δευτέρα είχε συνάντηση μισής ώρας τετ-α-τετ με τον Αντώνη Σαμαρά είναι ακριβώς το πρώτο βήμα διερεύνησης και του κλίματος στο εσωτερικό της Ν.Δ. σε επίπεδο ηγεσίας. Η πολιτική βαρύτητα του Μανώλη είναι αυταπόδεικτη αλλά και ο ίδιος από αυτή την επαφή που είχε με τον Σαμαρά, φαίνεται να καθόρισε πολλά για τις τελικές του αποφάσεις.

Γιατί τον Μανώλη τον ενδιαφέρει σφόδρα η επόμενη μέρα των εκλογών και για την Ελλάδα αλλά και για τον παραταξιακό χώρο , έχοντας 5 χρόνια πίσω περιγράψει την ανάγκη ενός νέου πολιτικού και θεσμικού τοπίου. Οπότε τώρα καλείται άμεσα να απαντήσει αν αυτό το «διαρκές παρών στα πολιτικά πράγματα της Ελλάδας» το υπηρετεί και με υποψηφιότητα στις βουλευτικές εκλογές ή απλά «επικαθήμενος» στις δάφνες των 250.000 ψήφων πανελλαδικά στις ευρωεκλογές. Όσοι για την ώρα μιλούν εξ ονόματος ή επιχειρούν να πατρονάρουν τις προθέσεις του, μπορεί να σκέφτονται μικροπολιτικά για το δικό τους «ίσκιο» στα βουλευτικά ψηφοδέλτια της Ν.Δ., αλλά ο Μανώλης μετράει πολύ για τις κινήσεις του την επόμενη μέρα και στο κόμμα και στο πολιτικό τοπίο της χώρας.

Α, και κάτι τελευταίο, άλλο θέμα το μπαίνω στα βουλευτικά ψηφοδέλτια και άλλο το πού και πώς μπαίνω.

Γ.Σ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News