"Μικρά κ' Περίεργα"

ΣΥΡΙΖΑ: Ο "πονοκέφαλος" του ψηφοδελτίου

Από μία πρώτη ματιά , η λίστα προτάσεων και αυτοπροτάσεων με τα 43 ονόματα από τα οποία οι οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ τοπικά στο Ηράκλειο επέλεξαν με ψήφο, τα 22 ονόματα που θα πάνε στη Κ.Ε. του κόμματος και μαζί με τους 3 βουλευτές θα είναι η συνολική πρόταση για το ψηφοδέλτιο και εκ των οποίων το 70% θα στελεχώσουν τις 11 θέσεις του ψηφοδελτίου του κόμματος στο νομό, πληροί τα κριτήρια που θέτουν οι οργανώσεις. Πρόσωπα και ενταγμένα στο ΣΥΡΙΖΑ και εκτός αυτού, με κοινωνική αναφορά και δυναμική, ιδίως κάποιες περιπτώσεις θα δώσουν ώθηση πραγματική.

Από την άλλη όμως το «μπαμ» της πολιτικής διεύρυνσης και δυναμικής δεν το κάνουν την ώρα που η εκλογική βάση του κόμματος διευρύνεται συνεχώς με κόσμο που δεν ψήφιζε στο παρελθόν ΣΥΡΙΖΑ και αυτό για την ώρα σε επίπεδο τοπικής οργάνωσης δεν εκφράζεται στο υπό κατάρτιση ψηφοδέλτιο. Πολλοί βρίσκουν εξόχως «λαφαζανική» τη διεύρυνση σε αυτή τη λίστα των 43 ονομάτων και κάποιοι υποδεικνύουν τον απόλυτο έως ασφυκτικό έλεγχο που επιχειρούν να έχουν στις προτάσεις και οι βουλευτές του κόμματος. Προφανώς όλοι λησμονούν ότι το 30% του ψηφοδελτίου είναι υπόθεση της Κουμουνδούρο και αν από την 11άδα του ψηφοδελτίου αφαιρέσεις τους 3 νυν βουλευτές μένουν 8 θέσεις και επειδή το 70% δεν πέφτει με ακρίβεια στο 7 ή το 8 που απομένει, η Κουμουνδούρου μπορεί να το διαβάσει συσταλτικά στο 7, μείον 3 οι βουλευτές μένουν 4 από τις οργανώσεις και 4 ονόματα ως απόφαση κεντρική.

Ε, εκεί ως φαίνεται θα είναι και το κλειδί για την οριστική εμφάνιση του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ και στο Ηράκλειο. Εν πολλοίς η Κεντρική Επιτροπή της Παρασκευής θα καθορίσει και τα χαρακτηριστικά της διεύρυνσης και των συμμαχιών, άρα και το πώς θα καταρτιστεί σε επίπεδο προσώπων το ψηφοδέλτιο.

Γ.Σ.

Σχόλια