"Μικρά κ' Περίεργα"

Ψηφίζουν για υποψηφίους

Με τη διαδικασία ψηφοφορίας όλων των μελών θα επιλεγούν οι 7 από τους 11 υποψήφιους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο Ηράκλειο, ως πρόταση τουλάχιστον των τοπικών οργάνων. Η ψηφοφορία θα γίνει σήμερα, από το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ, με περισσότερους από 40 υποψηφίους να είναι στη σχετική λίστα.

Τα μέλη του κόμματος θα οριστικοποιήσουν μια πρώτη λίστα, που θα συζητηθεί στη Νομαρχιακή Επιτροπή και στη συνέχεια θα σταλεί στην Κεντρική Επιτροπή για τις οριστικές αποφάσεις.

Η αρχική σκέψη ήταν να υπάρχουν δυο λίστες υποψηφίων, μια πρώτη για εκείνους που είναι μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και μια δεύτερη για τα μη μέλη. Όμως τελικά επιλέχτηκε να υπάρξει κοινή λίστα και για τους περίπου 40 υποψηφίους. Η τελική πρόταση, κατά πληροφορίες, ανήκε στον βουλευτή Μιχάλη Κριτσωτάκη.

Σε κάθε περίπτωση οι τελικές αποφάσεις ανήκουν στη Κουμουνδούρου που θα διαμορφώσει και τη στρατηγική του κόμματος σε επίπεδο συμμαχιών και διευρύνσεων. Κατά πληροφορίες την ερχόμενη Παρασκευή συνεδριάζει στην Αθήνα η Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ που θα επικυρώσει το 80% των ψηφοδελτίων σε όλη την Ελλάδα, αφήνοντας όμως κενές θέσεις στο πλαίσιο των συνεργασιών που θα αποφασιστούν.

Γ.Σ.

Σχόλια