default-image

Ένας Ιταλός καπετάνιος με κότσια

Περίεργα
Ένας Ιταλός καπετάνιος με κότσια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεν ξέρω αν θυμάστε αυτόν τον ανεκδιήγητο τύπο, τον Φραντσέσκο Σκετίνο, τον καπετάνιο του Costa Concordia, που ήταν ο... πρώτος που εγκατέλειψε το ναυάγιο, αφήνοντας εκατοντάδες επιβάτες στην τύχη τους.

Στην Ιταλία, προς στιγμήν φοβήθηκαν ότι και ο πλοίαρχος του Norman Atlantic Αρτζίλιο Τζακομάτζι, θα αποδεικνυόταν... δεύτερος Σκετίνο. Μάλιστα κυκλοφόρησε μια επίμονη φήμη που τον ήθελε να είναι από τους πρώτους που εγκατέλειψαν το φλεγόμενο πλοίο.

Στην πραγματικότητα, συνέβη ακριβώς το αντίθετο: ο καπετάνιος παρέμεινε στη θέση του έως ότου απομακρύνθηκε και ο τελευταίος επιβάτης από το πλοίο!

Τη στάση του 62χρονου καπετάνιου εξήρε ο Ιταλός πρωθυπουργός, Ματέο Ρέντζι, ο οποίος έκανε λόγο για «σοβαρό κυβερνήτη», ενώ στο όνομά του δημιουργήθηκε ακόμα και σελίδα στο Facebook όπου δεκάδες είναι οι χρήστες του δημοφιλούς τόπου κοινωνικής δικτύωσης θαυμάζουν το θάρρος του.

Φαίνεται ότι ο Τζακομάτζι διέσωσε το κύρος των Ιταλών καπετάνιων. Ομως το πλήρωμα πήρε πολύ κάτω από την βάση στην αντιμετώπιση της κρίσης και αυτό θα πρέπει να προβληματίσει τις ναυτιλιακές εταιρείες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News