"Μικρά κ' Περίεργα"

Αριστερά "κάλαντα" στο ΣΥΡΙΖΑ

Ώπα, έρχονται ραγδαίες εξελίξεις στο ΣΥΡΙΖΑ τοπικά με αφορμή την ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής  του κόμματος.

Υποτίθεται οτι αναφέρεται στην υπόθεση και τα κριτήρια πολιτικά των υποψηφιοτήτων, εκτός κόμματος, αλλά εδώ επικεντρώνονται αποκλειστικά στη Βαγγελιώ Σχοιναράκη και μάλιστα ενώ στον γραμματέα της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Βίτσα άλλα είπαν και ενώ φάνηκε να εξηγήθηκε οτι η πρόσκληση της,  έγινε στη περιφερειακή συνδιάσκεψη από τον ίδιο τον Πρόεδρο μέσω του Νίκου Παππά!

Στα κεντρικά μετά την σημερινή ανακοίνωση του τοπικού οργάνου βγάζουν "καπνούς". Κορυφαία στελέχη στη Κουμουνδούρου σημείωναν με νόημα: " Ωραία αρχή, έτσι σηματοδοτούμε το άνοιγμα σε πολιτικούς χώρους και έτσι θα κάνουμε πράξη αυτό που είπε ο Τσίπρας για ανασύσταση της μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης με κορμό των προοδευτικών δυνάμεων τον ΣΥΡΙΖΑ;" . Είναι δυνατόν να διεκδικούμε εξουσία με "αριστερόμετρα";

Τα τοπικά στελέχη ανταπαντούν πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ή θα είναι αριστερή ή δεν θα είναι και πάντως με τίποτα το νέο ΠΑΣΟΚ(!). Είναι προφανές οτι υπάρχει διαφορά φάσης μεταξύ ηγεσίας και τοπικής οργάνωσης , μόνο που η τοπική είναι από τις κορυφαίες πανελλαδικά. Τα κεντρικά υπενθυμίζουν με νόημα οτι εδώ κρίνονται πολλά για την διεύρυνση, ενώ κάποια κορυφαία στελέχη μιλούν για τον άτυπο και καθοριστικό ρόλο βουλευτή τοπικά που νοιώθει άγχος και ανασφάλεια μπρος στο ενδεχόμενο μάις διεύρυνσης που δεν θα μπορεί να ελέγξει. Και να σκεφτείτε οτι ακόμη δεν μπήκαμε σε προεκλογική περίοδο καν την 29η Δεκεμβρίου δεν περάσαμε. Είναι αυτό που λένε "το κατάλαβες νωρίς, αλλά ήταν αργά..".

Γ.Σ.

Σχόλια