default-image

ΣΧΟΛΛΙΑΣΤΗΣ

Περίεργα
ΣΧΟΛΛΙΑΣΤΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αντιδράσεις

Με φόντο την ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου των Χανίων, για την οποία υπάρχουν πολλές αντιδράσεις, ήρθε η κίνηση του Νοεμβρίου για να επιβεβαιώσει ότι αυτές οι αντιδράσεις έχουν τη λογική τους. Οι εταιρείες χαμηλού κόστους αλλά και ο ανταγωνισμός έφεραν μεγάλη αύξηση σε σχέση με το 2013 τόσο σε πτήσεις όσο και σε επιβάτες. Οι τοπικοί φορείς υποστηρίζουν ότι η ιδιωτικοποποίηση θα φέρει τέλη και τα τέλη... θα διώξουν κόσμο και εταιρείες.

Σήμερα στο Εργατικό Κέντρο Χανίων πραγματοποιείται η Γενική Συνέλευση των κτηνοτρόφων. Εκλέγουν και νέο Διοικητικό Συμβούλιο εν μέσω προβληματισμού για την τύχη της κτηνοτροφίας, που ειδικά φέτος χτυπήθηκε και από τον καταρροϊκό πυρετό.

Παράταση

Ως το τέλος της χρονιάς παρατείνεται η πληρωμή της τρέχουσας εισφοράς του δεύτερου εξαμήνου των ασφαλισμένων για τον ΟΓΑ, μετά από πιέσεις του προέδρου της Ομάδας Αμπελουργών Κρήτης Πρίαμου Ιερωνυμάκη και του γενικού γραμματέα της ΟΑΣΝΗ Μιχάλη Καμπιτάκη προς τον πρόεδρο του Οργανισμού Ξενοφώντα Βεργίνη.

Έτσι, για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, γιατί με το να γενικεύουμε μόνο αναφερόμενοι, λόγου χάρη, σε φορείς, προφανώς και αδικούμε αυτούς που πραγματικά ασχολούνται και δουλεύουν για τους ανθρώπους που έχουν ταχθεί να υπηρετούν. Έτσι, ας μη βιαστούν οι ασφαλισμένοι αγρότες που δεν μπόρεσαν τον Οκτώβριο να πληρώσουν. Και ας μην αγχώνονται για τα βιβλιάριά τους. Μπορούν μέχρι και τις 30 Δεκεμβρίου να το πράξουν.

Ανάπλαση

Αλλάζουν όψη οι Άγιοι Απόστολοι, στα Χανιά. Ήδη άρχισε ο διάλογος για την ανάπλαση της περιοχής μέσα από μια μελέτη που θα ορίζει με ακρίβεια την κάθε παρέμβαση. Η περιοχή θεωρείται και είναι φιλέτο για τα Χανιά, ωστόσο όλοι αναγνωρίζουν ότι δε θα πρέπει να παραμείνει ως είναι, σήμερα.

Αντικατάσταση

Επιχείρηση απομάκρυνσης για τους άρρωστους φοίνικες που βρισκόταν στην είσοδο του λιμανιού στη Σούδα. Πρόκειται για 30 μεγάλους φοίνικες που τους είχε φάει το κόκκινο σκαθάρι αλλά εδώ και 4 χρόνια παρέμειναν εκεί. Από χθες απομακρύνονται και στη θέση τους θα τοποθετηθούν άλλα δέντρα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News