default-image

ΚΑΘΗΜΕΕΡΙΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

Περίεργα
ΚΑΘΗΜΕΕΡΙΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

"Βόμβα"

"Βόμβα" Κοκαράκη από το Δήμο Φαιστού αποκάλυψε με χρονοκαθυστέρηση το καθεστώς εναπόθεσης των απορριμμάτων στο νομό Ηρακλείου, μέχρι και πριν λίγα χρόνια. Απαντώντας στον Γιάννη Κουράκη, ο οποίος είχε αναφέρει ότι και ο Δήμος Φαιστού εξυπηρετήθηκε από τους Πέρα Γαλήνους, ο δημοτικός σύμβουλος αποκάλυψε ότι ο δήμαρχος Φαιστού Γιώργος Αρμουτάκης ως δήμαρχος Μοιρών είχε αναγκαστεί να πληρώσει 30.000 ευρώ από τα δημοτικά ταμεία - αλλά κάτω από το τραπέζι και χωρίς παραστατικά - για να σηκώνεται η μπάρα της χωματερής, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Καταλαβαίνετε τι επικράτησε στην αίθουσα όπου βρίσκονταν οι αυτοδιοικητικοί. Ο απερχόμενος πρόεδρος του ΕΣΔΑΚ απάντησε ότι πρόκειται για θέμα που αφορά στο συγκεκριμένο Δήμο και θα πρέπει εκεί να αναζητηθούν οι απαντήσεις για το εάν και τι συνέβη. Πάντως, κανείς από τους παριστάμενους αυτοδιοικητικούς, και ιδιαίτερα εκείνοι με τουλάχιστον δύο θητείες, δεν τόλμησε να διαψεύσει τον κ. Κοκαράκη, αφήνοντας να περάσει χωρίς σχόλια η αποκάλυψη. Πάντως, η Δικαιοσύνη δε φαίνεται να το αφήνει "ασχολίαστο", αφού ο κ. Αρμουτάκης βρίσκεται υπόλογος για το καθεστώς πληρωμής, έπειτα από καταγγελία που έγινε εις βάρος της τότε δημοτικής Αρχής Μοιρών, της οποίας ηγείτο.

Παθητική στάση

Ξεσπάθωσε ο Π. Ινιωτάκης όταν διαπίστωσε ότι, παρά τις προσπάθειες, δε θα επιτευχθεί συναίνεση ώστε να διασφαλιστεί η συμμετοχή και του Δήμου Ηρακλείου στην νέα ηγεσία του ΕΣΔΑΚ. Πάντως, ανεξάρτητα από το χειρισμό του ζητήματος από τον ίδιο - του ασκούν κριτική ότι ανέβασε τους τόνους - εκείνο που συζητείται έντονα είναι στάση των άλλων δύο εκπροσώπων του Δήμου στο σώμα των εκλεκτόρων. Καίτοι υποψήφιοι ο Χάρης Μαμουλάκης για την αντιπροεδρία και ο Γιάννης Ρασούλης για μέλος της εκτελεστικής επιτροπής, όταν άνοιξε το θέμα της εκπροσώπησης του Δήμου Ηρακλείου, διατήρησαν παθητική στάση, δείχνοντας ότι δεν αγωνιούν και αφήνοντας μόνο στην αρένα της πολιτικής αντιπαράθεσης το συνάδελφό τους αντιδήμαρχο. Φαίνεται ότι σε αυτήν περίπτωση υπερίσχυσαν οι προσωπικές κόντρες.

Αυτοψία... τύχης

Πρωταγωνιστής πάντως στην εκπομπή "Αυτοψία" του Α. Σρόιτερ, στον "Άλφα", φαίνεται ότι θα είναι ο Χάρης Κοκαράκης. Τη δημοσιογραφική έρευνα δε θα απασχολήσει ούτε η αυτοδιοικητική του δράση, αλλά ούτε και η επαγγελματική του δραστηριότητα ως εφοριακού. Ως γνωστόν, ο Χάρης κέρδισε πριν λίγα χρόνια ένα μεγάλο ποσό στο Λαχείο και με αφορμή το πρόσφατο ντελίριο για τα αλλεπάλληλα τζακ-ποτ στο Τζόκερ, ο δημοσιογράφος αναζητά προσωπικές ιστορίες τυχερών. Λέτε να μας πει στη συνέντευξη που θα δώσει το σαββατοκύριακο τη μαγική συνταγή;

Ο "μαθητής"

Η ατάκα που χθες έμεινε κατά τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας για τον ΕΣΔΑΚ ήρθε από το δήμαρχο Σφακίων. Ο Παύλος Πολάκης έβαλε στο κάδρο το δήμαρχο Ηρακλείου, τον οποίο κατηγόρησε ευθέως για ρηχό πολιτικό λόγο.

«Η τοποθέτηση του κ. Λαμπρινού για τα απορρίμματα κατά τη διάρκεια των εκλογών της ΠΕΔ έμοιαζε με τοποθέτηση της κόρης μου στο 15μελές του σχολείου της», σχολίασε, αφήνοντας τους αυτοδιοικητικούς του Δήμου Ηρακλείου να κοιτιούνται μεταξύ τους.

Το "λάθος"

Έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα στις εκλογές του ΕΣΔΑΚ επιβεβαιώνεται ότι η επιλογή να μην είναι στο σώμα των εκλεκτόρων ο δήμαρχος Ηρακλείου μάλλον ήταν λάθος. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που, στην προσπάθειά τους να αναζητήσουν τα αίτια που οδήγησαν εκτός το Δήμο Ηρακλείου από την Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΣΔΑΚ, τόνιζαν ότι, εάν ήταν χθες στην αίθουσα ο Β. Λαμπρινός, ενδεχομένως τα πράγματα να ήταν διαφορετικά. Επομένως, είτε δε διαβάστηκε σωστά η σπουδαιότητα του θεσμού, είτε δεν ενδιέφερε το Δήμο Ηρακλείου. Εάν ισχύει η δεύτερη εκδοχή, τότε η γκρίνια, πέρα από τη διαμόρφωση εντυπωσιασμών, δεν έχει νόημα. Εάν ισχύει η πρώτη, τότε προφανώς υπάρχει σοβαρό πολιτικό θέμα στη Λότζια.

Μόνο για πόζες

Το σχολίαζαν πολλοί μετά τη διαδικασία. Την περίπτωση Ρασούλη, που όπως είπαμε πήρε τις μισές ψήφους απ' ό,τι έλαβαν οι άλλοι αυτοδιοικητικοί που συμμετείχαν στην ίδια ομάδα με επικεφαλής τον Αντώνη Ζερβό. Οι διαρροές ήταν κάτι παραπάνω από εκκωφαντικές, με διπλό μήνυμα: Αφενός τον ίδιο πολιτικά και αφετέρου ότι η ομάδα Λαμπρινού θυμίζει μια "ωραία ατμόσφαιρα" μόνο στις φωτογραφίες.

Πίσω από το αποτέλεσμα, ότι σοβούσε εδώ και καιρό υπογείως, γίνεται πλέον ορατό. "Γαλάζιοι" του Ηρακλείου τα ρίχνουν στους - όπως τους αποκαλούν - «παλαιοπασόκους» και αντιστρόφως. Μάλιστα, πριν την εκλογική διαδικασία ο κάθε χώρος είχε τη δική του παραμάζωξη. Αυτά να τα βλέπει ο "Μαέστρος" και να ασχοληθεί με το... συντονισμό τους επιτέλους.

«Μάχαιραν έδωσες...»

Δεν τις καταλάβαμε τις φωνές σου, Πέτρο. Μετά το αποτέλεσμα. Τι πάει να πει έμεινε απ' έξω ο Δήμος Ηρακλείου; «Γιατί στο δικό σας σχήμα υπήρχαν όλοι οι υποψήφιοι που διαθέτουν ΧΥΤΑ στην περιοχή τους; Κυρίως όμως σε μια ανοιχτή δημοκρατική διαδικασία εκλογών το όποιο αποτέλεσμα είναι σεβαστό. Εκτός αν σεβαστό είναι το αποτέλεσμα μόνο όταν... νικάμε. Σε κάθε περίπτωση όμως, Πέτρο, εσύ γιατί δεν έβαλες υποψηφιότητα και για να δοκιμαστείς και για να φέρεις τη νίκη στο σχήμα σου; Πρόσεχε. Σου τη φυλάνε οι λοιποί της... στρογγυλής τραπέζης.

Μα... οκτώ;

Καλά, το δικό της αντιδήμαρχο δεν υποστήριξε η παράταξη της δημοτικής Αρχής Ηρακλείου; Όλοι οι άλλοι πήραν από 14 ψήφους και Ρασούλης μόνο οκτώ;

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News