"Μικρά κ' Περίεργα"

Αβραμόπουλος: "Ξύπνα, Ισμέτ..."

Αποχαιρέτησε τους στρατιωτικούς συντάκτες χτες ο απερχόμενος υπουργός Άμυνας Δ. Αβραμόπουλος ο οποίος από την 1η Νοεμβρίου αναλαμβάνει τα καθήκοντά του στη Κομισιόν.

Όπως εξομολογήθηκε ο ίδιος τελικά, το υπουργείο Άμυνας απεδείχθη «η μεγαλύτερη αγάπη » του.

Ερωτώμενος ο κ. Αβραμόπουλος για το πια ήταν η πιο δύσκολη στιγμή του στο υπουργείο, αποκάλυψε ότι ήταν εκείνη τη χειμωνιάτικη νύχτα του 2013, όταν τον ξύπνησαν από το Κέντρο Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ για να τον ενημερώσουν ότι ένα ελικόπτερο των τουρκικών Ειδικών Δυνάμεων πετούσε πάνω από την Κάλυμνο...

«Δώσε εντολή να φύγουν...»


Όπως αναφέρει το Έθνος, σύμφωνα με τα όσα αφηγήθηκε χθες ο ίδιος, το πρώτο πράγμα που έκανε ο Δ. Αβραμόπουλος ήταν να καλέσει τον Τούρκο ομόλογό του Ι. Γιλμάζ στο προσωπικό του τηλέφωνο. «Ισμέτ», του είπε, «ένα δικό σας ελικόπτερο των Ειδικών Δυνάμεων πετάει πάνω από την Κάλυμνο».

Γιλμάζ: «Δεν ξέρω τίποτα, Δημήτρη. Εγώ κοιμάμαι».


Αβραμόπουλος: «Ξύπνα, Ισμέτ, όπως ξύπνησα κι εγώ. Οι δικοί σου προκαλούν. Δώσε εντολή να φύγουν από την Κάλυμνο, γιατί διαφορετικά υπάρχει άμεσος κίνδυνος και οι δύο χώρες να γυρίσουμε πενήντα χρόνια πίσω».

Όπως είπε ο Δ. Αβραμόπουλος, στα επόμενα δέκα λεπτά τα ιπτάμενα τουρκικά μέσα είχαν απομακρυνθεί από την περιοχή της Καλύμνου και, κάπως έτσι, η εστία της έντασης έσβησε πριν από το ξημέρωμα...

Σχόλια