default-image

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

Περίεργα
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ζει με 1.500 ευρώ...

Ναι το ακούσαμε και αυτό. «Έχω μάθει να ζω και με… 1.500 ευρώ» είπε η βουλευτής Καστοριάς της ΝΔ, Μαρία Αντωνίου, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή. Όπως είπε, αντιλαμβάνεται απόλυτα την οικονομική κατάσταση, σημειώνοντας: «Δεν είμαι πλούσια (...) Έχω μάθει να ζω και με 1.500 ευρώ». Μετά από αυτή τη δήλωση, κυρία Αντωνία συμπάσχουμε μαζί σας. Και λέω μήπως να κάνουμε και κανένα έρανο για να σας βοηθήσουμε. Διότι... είναι ντροπή να... πεινούν οι βουλευτές μας!

Πάει γυρεύοντας...

Νέες αιχμές κατά του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκου Μητσοτάκη, άφησε χθες ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος, επιμένοντας ότι το θέμα των μονιμοποιήσεων δημοσίων υπαλλήλων δεν είναι το πρωτεύον για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. «Εγώ δεν γεννήθηκα ούτε βουλευτής, ούτε υπουργός», δήλωσε μεταξύ άλλων, δείχνοντας πως πάει γυρεύοντας... Αρκεί να μην τα πάρει πίσω, πάλι αύριο, λέγοντας πως έκανε πλάκα...

Περίεργο πρωτοσέλιδο

Συζητήθηκε το χθεσινό πρωτοσέλιδο της "Καθημερινής της Κυριακής", το οποίο αναφέρεται στα στελέχη που θα αναλάβουν κυβερνητικές θέσεις σε μία, υπό τον Αλέξη Τσίπρα, κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ! Όπως σχολιάζεται από διάφορους δημοσιογραφικούς κύκλους των Αθηνών, είναι η πρώτη φορά που μια εφημερίδα, και μάλιστα συντηρητική, καταπιάνεται με το θέμα, θεωρώντας δεδομένη την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Το ρεπορτάζ στέκεται ιδιαίτερα στην περίπτωση της κοινοβουλευτικής αυτοδυναμίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ονόματα φαβορί

Κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ, πάντως, επιφυλάχθηκαν να σχολιάσουν το δημοσίευμα. Θεωρούν όμως ότι έχει την αξία του περισσότερο γιατί παρουσιάζει τη νίκη του κόμματος ως αναπόφευκτη. Ως προς τα ονόματα, ο Γ. Δραγασάκης εμφανίζεται ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, με τους Γ. Σταθάκη και Ε. Τσακαλώτο να έχουν την ευθύνη των οικονομικών υπουργείων. Ως "ακλόνητα φαβορί" για τα υπουργεία Δικαιοσύνης και Άμυνας παρουσιάζονται οι Ζ. Κωνσταντοπούλου και Θ. Δρίτσας αντιστοίχως, με την "Αριστερή Πλατφόρμα" του Π. Λαφαζάνη να αναλαμβάνει τα υπουργεία Ανάπτυξης και Εργασίας.

Θέλουν... συνεργασία

Ωραία η Ρεπούση. Τώρα που οι δημοσκοπήσεις δείχνουν στο... 1% τη Δημοκρατική Αριστερά, βγαίνει και μιλάει για συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ... Και όχι μόνο αυτό. Μόλις λίγες ημέρες πριν το συνέδριο της Δημοκρατικής Αριστεράς, βγαίνει ανοιχτά και τάσσεται υπέρ ενός ενιαίου ψηφοδελτίου με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ, στον οποίο θα συμμετέχουν η Δημοκρατική Αριστερά, οι Οικολόγοι και ένα τμήμα του ΠΑΣΟΚ, το οποίο θα διαχωρίσει τη θέση του από τη συγκυβέρνηση με τη Νέα Δημοκρατία.

Γρήγορα θα φανεί

Δε νομίζω ότι η συγκεκριμένη βουλευτής μας έχει συνηθίσει σε τέτοιο "πνεύμα συνεργασίας"... Βέβαια, προφανώς ο ΣΥΡΙΖΑ για να μπορέσει να κυβερνήσει, δε θα πει όχι σε κάποιες συνεργασίες. Για να δούμε. Εκτός και αν λάβει υπόψη του την προϊστορία της ΔΗΜ.ΑΡ. Μην ξεχνάμε το ρόλο της στις κυβερνήσεις των μνημονίων, στην υπερψήφιση, στο πρόσφατο παρελθόν των μεσοπρόθεσμων και όλων των λεγόμενων "μνημονιακών" πολιτικών που προφανώς δεν είναι σημεία "κοινά" για τα δύο κόμματα, αλλά διχάζουν βαρύτατα τις σχέσεις τους. Τώρα βέβαια από την άλλη, το γεγονός ότι οι δηλώσεις Ρεπούση έγιναν στον ραδιοφωνικό σταθμό "στο Κόκκινο 105,5" του ΣΥΡΙΖΑ κι αυτό έχει τη σημασία του. Για να δούμε. Απρίλης, Μάης, κοντά το θέρος, που λέει ο λαός...

Άγρια αφαίμαξη

Πληθαίνουν οι φωνές φορέων και απλών πολιτών προς την κυβέρνηση με το αίτημα "καταργήστε τον ΕΝΦΙΑ". Όλοι καταγγέλλουν ως απαράδεκτο αυτό το δυσβάσταταχτο μέτρο άγριας φορολόγησης της ακίνητης περιουσίας των Ελλήνων. Ωστόσο, με τη λήξη του μήνα, καλούνται οι πολίτες να πληρώσουν την πρώτη δόση. Και όσο μεγάλες και αν είναι οι δυσκολίες επιβίωσης, ο κάθε φορολογούμενος φοβάται, ξέροντας πως από την εφορία δε γλιτώνεις.

Πρέπει να γίνει κάτι...

Επομένως, καλά είναι τα λόγια όσων λένε "ας μην πληρώσουμε τον ΕΝΦΙΑ για να καταργηθεί στην πράξη", όμως από την άλλη, αυτά δεν παύει να είναι ευχολόγια. Το θέμα είναι να γίνονται οργανωμένες κινήσεις φορέων που αποτελούν ασπίδα για τους πολίτες που βρίσκονται πίσω από αυτούς. Ο κάθε ένας από μόνος του δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Αυτό είναι ξεκάθαρο και έχει αποδειχτεί εξάλλου και στο περίφημο χαράτσι της ΔΕΗ, το οποίο έρχεται ο ΕΝΦΙΑ να αντικαταστήσει, αποτελώντας όμως όπως φαίνεται ακόμα πιο δυσβάσταχτο μέτρο για τα ολοένα και περισσότερο δοκιμαζόμενα Ελληνικά νοικοκυριά.

Αλφάδι, κανείς;

Με τις βροχές των τελευταίων ημερών, για ένα πράγμα σιγουρεύτηκα. Δεν υπάρχει ούτε ένα συνεργείο κατασκευής δρόμων σ' όλο το Ηράκλειο, που να έχει ανάμεσά στα σύνεργά του, ένα αλφάδι. Οι δρόμοι έχουν αλλοπρόσαλλες κλίσεις και συχνά αψυχολόγητα τοποθετημένα φρεάτια, με αποτέλεσμα οι πεζοί να χρειάζονται οπωσδήποτε γαλότσες για να περπατήσουν στη βροχή. Κρίμα, πολύ κρίμα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News