default-image

Το παλικάρι που ξεχώριζε

Περίεργα
Το παλικάρι που ξεχώριζε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια δρασκελιά είναι η ζωή απ' την αθανασία κι αυτή την έκαμε σήμερα τα ξημερώματα ο Αριστοτέλης για να πετάξει στους ουρανούς και από 'κει να συνεχίζει να φωτογραφίζει αλλά και να ζωγραφίζει το μικρόκοσμό μας με το ξεχωριστό ταλέντο του.

Είχα την τύχη να τον γνωρίσω από όταν ήταν μικρό παιδάκι με τα κοντά παντελονάκια που ερχόταν στη «ΜΕΣΟΓΕΙΟ» μέχρι και που τέλειωσε τις σπουδές του και συνεργαστήκαμε στην εφημερίδα για κάποια χρόνια τόσο με τις φωτογραφίες του όσο και με την επιμέλεια ενός δισέλιδου με τα διεθνή γεγονότα.

Ανήσυχο πνεύμα, με όρεξη για ζωή, για δουλειά, για χορό, για ποδήλατο, για αναβάσεις για, για, για...

Σπάνιο ταλέντο με μια ξεχωριστή δυναμική που πολλές φορές ακουμπούσε την τελειότητα. Απλός και προσιτός, χωρίς ποτέ να το «παίξει» αφεντικό, έδινε τον καλύτερο εαυτό του σε όλους τους συνεργάτες του - γιατί έτσι μας ένιωθε και τον νιώθαμε - στη «ΜΕΣΟΓΕΙΟ», βάζοντας κι αυτός τις δικές του προσεγμένες πινελιές τα τελευταία χρόνια στο λευκό χαρτί που μετουσιωνόταν σε εφημερίδα.

Το ήθος του, η οξυδέρκεια, η πένα του και οι πρωτοπόρες ιδέες του ήταν επίσης μερικά ακόμη από τα χαρακτηριστικά ενός νέου ανθρώπου που κατόρθωνε να δημιουργεί ένα μοναδικό παζλ βασισμένο στις αξίες που είχε πάρει από την οικογένειά του σε συνδυασμό με τις γνώσεις του και τον αδαμάντινο χαρακτήρα του.

Τι να πρωτοθυμηθώ... Τις ζωγραφιές του στην εφημερίδα, τα κάλαντα που έλεγε όταν ήταν κοπέλι, το σεβασμό που έτρεφε προς όλους μας μιλώντας στον πληθυντικό, τις σπουδές του και τις χαρές του όταν έπαιρνε τα πτυχία του, το φανταρολόγιο, ένα εκπληκτικό καλογραμμένο κείμενο που θα μπορούσε να είχε εκδοθεί ως βιβλίο, τις δυνατότητές του να διαβάσει ένα δημοσίευμα και να το εικονογραφήσει, τις εκπληκτικές φωτογραφίες του τραβηγμένες με τα εκατομμύρια κλικ των μηχανών του, το άλμπουμ του με τις ασπρόμαυρες φωτογραφίες από την Κίνα, τα προσεγμένα δημοσιεύματά του στη «Μεσόγειο», τις βόλτες του με το ποδήλατο, τις φιγούρες του στο tango;

Τις συζητήσεις μας και τις νεανικές του ανησυχίες; Αλήθεια, τι απ' όλα;

Ο Αριστοτέλης πάλεψε με την αρρώστια του τιτάνια, καρτερικά μέχρι τέλους και σήμερα έφυγε πρόωρα. Αυτό το παλικάρι που αναμφίβολα ξεχώριζε. Όμως είμαι βέβαιος πως θα ξεχωρίζει και εκεί πάνω ψηλά και θα δίνει εκείνη τη δύναμη στους δικούς του για να τους απαλύνει τον πόνο τους.

Καλοτάξιδος, Αριστοτέλη, και μια μόνο κουβέντα - άλλωστε τι άλλο να πεις - στους δικούς σου, τον κ. Κώστα, την κ. Μαρίτα και τον Γιώργο. Κουράγιο!

Ήταν και θα 'ναι περήφανοι για σένα, όπως και όλοι εμείς που σε γνωρίσαμε.

Του Γιώργου Μυσιρλάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News