"Μικρά κ' Περίεργα"

ΣΧΟΛΙΑΤΗΣ

Δύσκολα

Τριήμερο αποκλεισμό της βάσης Σούδας αποφάσισαν οι φορείς που αντιδρούν στην καταστροφή των χημικών της Συρίας στη Μεσόγειο. Από 19 έως 21 Ιουλίου θα γίνει η κινητοποίηση, ωστόσο για τον από θαλάσσης αποκλεισμό τα πράγματα είναι μάλλον δύσκολα.

"Αστακός"

Έχουμε να κάνουμε με ένα ναυτικό οχυρό και μάλιστα η περιοχή των ναυτικών νατοϊκών εγκαταστάσεων είναι "αστακός" και πολύ καλά φρουρούμενη. Είναι χαρακτηριστικό ότι εκεί απαγορεύεται ακόμα και να πλησιάζουν αλιευτικά σκάφη. Περιμένουμε, λοιπόν, τις εξελίξεις.

Λαβύρινθος

Τα γράφουν όπως είναι τα πράγματα οι ξενοδόχοι στα Χανιά. Έστειλαν επιστολή και περιγράφουν την εικόνα της σήμανσης στον κόμβο της Σούδας. Πραγματικός λαβύρινθος. Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι ο κόμβος συνδέει την εθνική οδό με την πόλη, με το λιμάνι και το αεροδρόμιο. Είναι δηλαδή η βιτρίνα μας... ολίγον ραγισμένη, θα έλεγα.

Παρανομία

Η κατάσταση έχει ξεφύγει εντελώς, με την παράνομη στάθμευση... να δίνει και να παίρνει στον κεντρικό δρόμο των Μοιρών και μάλιστα σε ώρες αιχμής. Στις Μοίρες η εικόνα με τα διπλοκάμπινα αυτοκίνητα δεξιά και αριστερά του δρόμου είναι πλέον γνώριμη για την περιοχή, που πνίγεται στα κυκλοφοριακά προβλήματα.

Ευθύνη

Βέβαια, ένα μεγάλο μερίδιο της ευθύνης ανήκει και σε όλους αυτούς που με την οδηγική συμπεριφορά... μένουν κάτω από τη βάση και βάζουν το... κερασάκι στην τούρτα του κυκλοφοριακού "εμφράγματος" που προκαλείται στην περιοχή.

Απογοήτευση

Η απόλυτη απογοήτευση στη Χερσόνησο από τον αποκλεισμό της Ολλανδίας, μιας και αυτή την περίοδο στο τουριστικό θέρετρο βρίσκονται χιλιάδες Ολλανδοί τουρίστες. Μάλιστα, μετά τον τελικό κάποιοι από τους καταστηματάρχες στη Χερσόνησο ανέλαβαν χρέη παρηγορήτρας, μιας και δεν έλειπαν και οι Ολλανδοί που είχαν βυθιστεί στη θλίψη κλαίγοντας για το αποτέλεσμα.

Χρώμα

Σε κάθε περίπτωση, το Μουντιάλ εξακολουθεί να δίνει ξεχωριστό χρώμα στις τουριστικές περιοχές της Κρήτης, με τις αγορές σημαιών και φανελών Εθνικών ομάδων να κάνουν θραύση. Κρίμα που τελειώνει!

Σχόλια