default-image

Η Καγκελάριος στην αγκαλιά της "Αφροδίτης"

Περίεργα
Η Καγκελάριος στην αγκαλιά της "Αφροδίτης"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην Ισκια, το αγαπημένο της νησί στα ανοιχτά της Νάπολι, επέλεξε να περάσει τις διακοπές του Πάσχα η Άνγκελα Μέρκελ μαζί με τον σύζυγό της Γιόαχιμ Ζάουερ. Αντίθετα από την τελευταία επίσκεψή της στην Ισκια, η γερμανίδα Καγκελάριος αυτή τη φορά δεν έφτασε με σκάφος της ακτοφυλακής αλλά με το πλοίο της γραμμής.

Η εικόνα μιας τουρίστριας που δεν διαφέρει από τις υπόλοιπες συμπληρώθηκε από την εμφάνιση της πιο ισχυρής γυναίκας του κόσμου με ένα μαύρο ολόσωμο μαγιό κι ένα λαχανί μπουρνούζι στα ιαματικά λουτρά του νησιού. Από την προσοχή των παρατηρητικών, πάντως, δεν ξέφυγε το γεγονός ότι τα λουτρά έχουν πάρει το όνομά τους από την Αφροδίτη, τη θεά που γεννήθηκε στα νερά της Κύπρου.

Η γερμανίδα Καγκελάριος θα ήθελε ασφαλώς να αφήσει πίσω της το Νησί της Αφροδίτης και τις επιπτώσεις που θα έχει στην οικονομία του το πρόγραμμα διάσωσης που συμφωνήθηκε. Την οικονομική πραγματικότητα που βιώνει ο ευρωπαϊκός Νότος έσπευσε πάντως να υπενθυμίσει στην Ανγκελα Μέρκελ ο κυβερνήτης της περιφέρειας της Καμπανίας Στέφανο Καλντόρο.

Ο ανώτατος τοπικός άρχοντας επικαλείται τον Φρανσουά Ολάντ και την προειδοποίησή του για την άνοδο του λαϊκισμού ενώ καλεί τη Μέρκελ να ακολουθήσει μια πολιτική ανάπτυξης για την Ευρώπη «με ισορροπία και δικαιοσύνη». «Εδώ υπάρχουν δέκα άνεργοι νέοι για κάθε νέο χωρίς δουλειά στη Γερμανία» τονίζει στο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του προς την γερμανίδα Καγκελάριο.

Ο τίτλος του μηνύματος ήταν: «Καλωσήλθατε κυρία Μέρκελ στην πάντα φιλόξενη γη μας. Αυτή τη φορά όμως κοιτάξτε γύρω σας». Από το μήνυμα δεν λείπουν οι ευχές για καλή ξεκούραση και οι ευχαριστίες για την επιλογή της Καγκελαρίου να επισκεφθεί την Ισκια. Ο Καλντόρο, όμως, καλεί συγχρόνως τη Μέρκελ να αναλογιστεί την κατάσταση στην Ιταλία, στην Ισπανία, στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Πηγή: tanea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News