default-image

ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

Περίεργα
ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το 'κλεισε

Το έκλεισε το μαγαζί ο Τζαβάρας, ο οποίος προφανώς είδε ότι δεν μπορούσε να ελέγξει τα όσα γίνονταν εκεί μέσα. Ο λόγος για το μαγαζί που λέγεται Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ). Για το μαγαζί που, αντί να κάνει εθνική πολιτική στο χώρο του βιβλίου, έκανε πολιτική συγκεκριμένων συγγραφέων, σύμφωνα και με τα όσα είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας.

Έτσι, ύστερα από 19 χρόνια λειτουργίας, το ΕΚΕΒΙ αποτελεί πλέον παρελθόν. Ας ελπίσουμε ότι κάποια στιγμή παρελθόν θα αποτελέσουν και ένα σωρό άνευ αντικειμένου οργανισμοί του Δημοσίου, όπως ο Οργανισμός για την αποξήρανση της - αποξηραμένης - λίμνης Κοπαΐδας.

Ας μην ξεχνάμε πως το συγκεκριμένο Οργανισμό, μαζί με κάποιους άλλους, παλεύουν να τον κλείσουν εδώ και δυο-τρία χρόνια. Επί κυβερνήσεως Γιώργου Παπανδρέου, για όσους ενθυμούνται, είχε αναλάβει το θεάρεστο αυτό έργο ο αντιπρόεδρος Πάγκαλος. Από τότε "η κατάργηση οργανισμών του Δημοσίου" έχει καταλήξει να είναι το πιο σύντομο ανέκδοτο. Από πολύ παλιότερα υπάρχει κόσμος που πληρώνεται για να κάθεται...

Στα σχολεία της Κρήτης υπάρχουν πολλά κενά. Όμως, στα Χανιά τα κενά πολλαπλασιάζουν τα παιδιά. Όχι τα παιδιά-μαθητές. Τα παιδιά που κάνουν οι καθηγητές. Η διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων πονοκεφαλιάζει με τις δεκάδες άδειες που παίρνουν για λόγους εγκυμοσύνης ακόμα και... άντρες εκπαιδευτικοί.

70 κενά

Σύμφωνα με τα στοιχεία της διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων εκτός από τα 60 κενά που υπάρχουν σε σχολεία των Χανίων και αφορούν κυρίως σε εκπαιδευτικούς Αγγλικών, Θρησκευτικών και Τεχνικών Ειδικοτήτων, τη φετινή χρονιά προστέθηκαν επιπλέον 70 κενά.

Το ιδιαίτερο σε αυτή την εξέλιξη είναι ότι ο αριθμός αυτός αφορά σε άδειες τοκετού και ανατροφής παιδιού. Δικαίωμα για χορήγηση αυτής της άδειας έχουν οι μητέρες εκπαιδευτικοί αλλά και άνδρες εκπαιδευτικοί που έχουν το προνόμιο να μεγαλώνουν τα παιδιά τους. Τα προηγούμενα χρόνια ο μέσος όρος αυτών των απουσιών ήταν 40, ενώ ο χρόνος απουσίας είναι περίπου 24 μήνες. Αν μη τι άλλο... το μέτρο αποτελεί κίνητρο για να γεννηθούν περισσότεροι Έλληνες.  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News