Κόκκινος Πύργος: Τέλος η περίφραξη στο αεροδρόμιο - Ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στο παραλιακό μέτωπο

Παραπολιτικά
Κόκκινος Πύργος: Τέλος η περίφραξη στο αεροδρόμιο - Ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στο παραλιακό μέτωπο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παίρνει «σάρκα και οστά» ένα όραμα δεκαετιών στον Κόκκινο Πύργο

Το παραλιακό μέτωπο στον Κόκκινο Πύργο, μπροστά από το στρατιωτικό αεροδρόμιο Τυμπακίου, που ήταν κλειστό με συρματοπλέγματα, πρόκειται να είναι προσβάσιμο προς όλους τους λουόμενους, πολίτες και επισκέπτες, καθώς ικανοποιήθηκε το αίτημα από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, προκειμένου ο Δήμος να προχωρήσει στον οραματικό σχεδιασμό του για τη δημιουργία πεζόδρομου και ποδηλατόδρομου!

Το έγγραφο διαβιβάστηκε επισήμως στον δήμαρχο Φαιστού κ. Γρηγόρη Νικολιδάκη, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του, κάνοντας λόγο για μια ιστορική απόφαση, η οποία θα ανοίξει νέες αναπτυξιακές προοπτικές στην ευρύτερη περιοχή, η οποία είχε κοπεί στα δύο εδώ και δεκαετίες.

Με την παραπάνω εξέλιξη θα ξηλωθούν τα συρματοπλέγματα και θα... απελευθερωθεί η παραλία σε μια τεράστια έκταση, κάτι που σημαίνει ότι οι πολίτες θα μπορούν να φτάσουν μέχρι και την παραλία στο Καλαμάκι.

Βασική προϋπόθεση για την υλοποίηση του παραπάνω σχεδιασμού είναι ο Δήμος να κατασκευάσει περίφραξη τύπου ΝΑΤΟ και μεταλλική θύρα για την ασφάλεια των στρατιωτικών εγκαταστάσεων.

Σύμφωνα με τον κ. Νικολιδάκη, η δημοτική Αρχή βρίσκεται στην ολοκλήρωση μελέτης, σύμφωνα με τις υποδείξεις του υπουργείου, ώστε στη συνέχεια να προχωρήσουν στη δημοπράτηση και στην κατασκευή της περίφραξης, με χρήματα του Δήμου, ενώ σε επόμενη φάση θα προχωρήσουν στην ολοκλήρωση της μελέτης για τη δημιουργία πεζόδρομου και ποδηλατόδρομου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News