Ο Ξανθός, ο Δρίτσας και ο Τσίπρας στη θέση Τσίπρα!

Παραπολιτικά
Ο Ξανθός, ο Δρίτσας και ο Τσίπρας στη θέση Τσίπρα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μήπως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε αυτή τη φορά κάτι καλά; Μήπως προσπαθούσε να μας πείσει ότι ζούσαμε στη Γκόθαμ Σίτι και ο Τσίπρας ήταν ο... Μπάτμαν, που θα την έσωζε από τον Μητσοτάκη “Τζόκερ”; Επαναλαμβάνουμε, οι εκλογές αυτές κρίνονται στα οικονομικά! Μια καθαρή πρόταση παροχολογίας! Παλιά και δοκιμασμένη συνταγή! Τολμήστε την, λοιπόν!

Μα και βέβαια δεν το λες τυχαίο το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε το Ρέθυμνο ως μια από τις τρεις εκλογικές περιφέρειες που θα πολιτευτεί για τις κάλπες της 25ης Ιουνίου. Το Ρέθυμνο, όπως σας έχει περιγράψει η στήλη από την πρώτη στιγμή, είναι η περιφέρεια όπου εκτυλίσσεται ένα πραγματικό ντέρμπι μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ. Το ΠΑΣΟΚ πέρασε μπροστά και εξέλεξε βουλευτή με 215 ψήφους διαφορά. Ο ΣΥΡΙΖΑ όλο αυτό το θεωρεί μαχητό και τρέχει να κινητοποιήσει δυνάμεις για να ενισχυθεί και να κερδίσει την περιφέρεια. Εξάλλου, ο Τσίπρας είναι σχεδόν βέβαιο ότι, αν κερδίσει την έδρα στο Ρέθυμνο, δε θα την κρατήσει. Ή στη Δυτική Αττική θα είναι βουλευτής ή στον Πειραιά, όπως επέλεξε κιόλας για τη μία ημέρας Βουλή.

Εδώ αυτή τη φορά τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα. Φαίνεται ότι την έδρα στο Ρέθυμνο, αν την κερδίσει, δε θα την κρατήσει, αλλά θα την αφήσει στον Ανδρέα Ξανθό, στον υπουργό Υγείας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ 2015-2019. Στον Πειραιά εκτιμάται ότι δε θα τη δεχτεί, για να διατηρηθεί ο Δρίτσας ως ιστορικό στέλεχος. Αν δεν το πράξει, τότε μάλλον είναι αποφασισμένος να “σπάσει” πολλά στεγανά μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ με τα παλιά στελέχη. Έτσι μένει η Δυτική Αττική και να κρατήσει την έδρα που θα καταλάμβανε ο ξάδερφος Γιώργος Τσίπρας. Με τα οικογενειακά δε θα υπάρξει πρόβλημα αφενός και αφετέρου η περιοχή Τσίπρα ψήφισε... Τσίπρα θα έχει! Και μην ξεχνάτε, η Δυτική Αττική, με τις λαϊκές συνοικίες, έδωσε στον ΣΥΡΙΖΑ 18-19%, δηλαδή το 50% που είχε πάρει το 2019. Βέβαια και με τη Ν.Δ. το 2019 “ντέρμπι” ήταν η εν λόγω εκλογική περιφέρεια, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ έπαιρνε πάνω από 36% και η Ν.Δ. λίγο πάνω από το 34%.

Μαμουλάκης κατά Μητσοτάκη

Μπροστά και έχοντας πάρει επ’ ώμου την επιχείρηση αναστροφής του κλίματος υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται πλέον ο υποψήφιος βουλευτής στο Ηράκλειο Χάρης Μαμουλάκης. Στην εκπομπή “Ελεύθερο Σημείο” της “ΚΡΗΤΗ TV” με τον Λευτέρη Συμβουλάκη, ο Χάρης Μαμουλάκης εμφανίστηκε ιδιαιτέρως δυναμικός, παραδεδομένος τα λάθη στην ατζέντα και την επικοινωνία του ΣΥΡΙΖΑ και προαναγγέλλοντας νέο μήνυμα από τον Αλέξη Τσίπρα, όπως είπε, καθαρό και σαφές! Ωστόσο, δε δίστασε να επιτεθεί και στη Ν.Δ. για το επικοινωνιακό επιτελείο του προέδρου της Ν.Δ., αναρωτώμενος πώς είναι δυνατόν με τόσα χρέη αυτό το κόμμα να έχει το πιο ακριβό επιτελείο, τονίζοντας ότι έπεσαν πολλά λεφτά για την καμπάνια στα social media και πως ο Μητσοτάκης έχει αναθέσει την επικοινωνιακή καμπάνια του στον Σταν Γκρίνμπεργκ, που έκανε και την καμπάνια του Κλίντον στις ΗΠΑ.

Ποιος είναι ο κύριος Γκρίνμπεργκ;

Πριν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Γκρίνμπεργκ είχε διατελέσει βασικός σύμβουλος του Μπιλ Κλίντον, του Τόνι Μπλερ, του Νέλσον Μαντέλα, του Ισαάκ Χέρζοκ, του Βάτσλαβ Χάβελ και δεκάδων άλλων ηγετών ανά τον κόσμο. Και σε άλλους τόσους διευθύνοντες συμβούλους πολυεθνικών κολοσσών, όπως η ΒΡ, η Boeing, η General Motors, η Microsoft.

Στην Ελλάδα, ο Σταν Γκρίνμπεργκ είχε διαδραματίσει αποφασιστικό ρόλο δίπλα στη Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη στην υπόθεση των Ολυμπιακών Αγώνων. Και μέσω αυτής λέγεται ότι τον γνώρισε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Και κατά ΜΜΕ της Αθήνας!

Πάντως, στο σημείο που ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμη δεν έχει καταλάβει την ήττα του εντοπίζεται στο γεγονός ότι το όλο πρόβλημα ήταν πως τα κεντρικά ΜΜΕ της Αθήνας έπαιζαν, λέει, Ν.Δ.! Ναι, έπαιζαν, αλλά σας θυμίζω ότι ο κόσμος, αν στη συνείδησή του θεωρούσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να κερδίσει, θα τα είχε γραμμένα! Μήπως δεν έχει ξανασυμβεί; Θυμάστε τι ανάθεμα έπεσε την εποχή των μνημονίων στα κανάλια; Τώρα γιατί να μην είχε συμβεί το ίδιο;

“Μπάτμαν” εναντίον “Τζόκερ”;

Μήπως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε αυτή τη φορά κάτι καλά; Μήπως προσπαθούσε να μας πείσει ότι ζούσαμε στη Γκόθαμ Σίτι και ο Τσίπρας ήταν ο... Μπάτμαν, που θα την έσωζε από τον Μητσοτάκη “Τζόκερ”; Επαναλαμβάνουμε, οι εκλογές αυτές κρίνονται στα οικονομικά! Μια καθαρή πρόταση παροχολογίας! Παλιά και δοκιμασμένη συνταγή! Τολμήστε την, λοιπόν!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News